Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рішення про арешт Савченко буде оскаржене в Страсбурзькому суді

Рішення про арешт української військової льотчиці Надії Савченко буде оскаржене в Європейському суді з прав людини, заявив після засідання суду в Росії адвокат Микола Полозов.

За його словами, слідство у справі Савченко проводиться у Москві, і можна очікувати, що найближчим часом її переведуть з СІЗО у Воронежі до Московського слідчого ізолятора у Лефортово.

Сьогодні, 25 липня, Воронезький обласний суд відхилив апеляцію захисту і залишив під вартою Савченко до 30 серпня, відмовившись випустити її під заставу в 500 тисяч рублів.

У середині червня військову льотчицю Надію Савченко захопили бойовики в зоні проведення АТО. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їх напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко. Її утримують у СІЗО Воронежа. Савченко не визнає провини.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ