Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Адамик: Введення воєнного стану лише ускладнить ситуацію в Україні

Про переваги та недоліки введення воєнного стану в Україні, про готовність нашої держави до розвитку такого сценарію говорили вчора, 25 липня, експерти в прямому ефірі радіо «Незалежність». Свою думку з цього приводу виклав заступник голови Львівської обласної організації УДАРу, депутат Львівської міської ради Петро Адамик. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Депутат підкреслив: «В разі оголошення воєнного стану президент Російської федерації Володмир Путін за своєю звичкою поставить все з ніг на голову і оголосить, що це насправді це Україна оголосила війну Росії, ввівши воєнний стан. Окрім цього, відповідно до чинного законодавства, як тільки ми введемо воєнний стан, ми входимо, як країна у зовсім інший правовий статус. Адже, воєнний час – це комендантська година, комендатури, обмеження прав місцевих рад, звичайних громадян, реквізиція майна та власності (автомобілів, будинків тощо). У разі введення воєнного стану неможливо буде отримувати кошти з інших джерел від дружніх держав, спонсорів тощо. Ми не зможемо отримувати необхідні речі – починаючи від бронежилетів, касок, завершуючи карематами, одягом – адже підтримувати воюючу сторону інші держави не мають право».

Натомість за словами Петра Адамика, введення воєнного стану в Україні не вплине на сепаратистів, які й надалі будуть вести свою терористичну діяльність та отримувати допомогу з Росії в т.ч. і зброєю: «Запровадження воєнного стану – автоматично надасть і іншого статусу сепаратистам, які вже не будуть терористами, а стануть військовими комбатантами. Навіщо нам це, адже антитерористичнаоперація в Україні просувається, оголошена додаткова мобілізація, є політична підтримка України з боку інших держав».

Ударівець, також, запропонував доповнити лави учасників АТО правоохоронцями: «Якщо з350 тисяч міліціонерів, що давали присягу на вірність Україні, бодай 100 тисяч будуть скеровані в зону АТО – це не потрібно буде до війська призивати хлопців, які жодного разу не тримали в руках зброю. У нас міліціонерів і так в три-чотири рази більше ніж в європейських країнах. Якщо ми йдемо до Європи, то чисельність правоохоронців маємо приводити до європейських взірців і відповідно підсилювати свою армію. Ми бачимо, що наше українське військо, нарешті за понад 20-ть років незалежності стає справжньою армією, ми бачимо героїзм наших солдат, ми захоплюємось ними. В Україні кількість генералів більша ніж в колишньомуСРСР, чи потрібно нам стільки генералів? Чи бодай один з цих найвищих військових керівників поніс покарання за розвал нашої армії, за здачу військової таємниці в тому числі за часів АТО тощо? Натомість пільгами та привілеями користуються всі. Отож, наша армія потребує докорінного реформування та очищення», - відзначив ударівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ