Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Австралія підписали Угоду про направлення персоналу через падіння літака МН17

Сьогодні, 25 липня, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп підписали Угоду про направлення австралійського персоналу до України у зв’язку з падінням літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, повідомили в Департаменті інформаційної політики МЗС України.

Ця Угода сприятиме залученню австралійської сторони, поряд з відповідною діяльністю нідерландської та української сторін, до розслідування причин авіаційної події, охорони місця катастрофи та для забезпечення повернення тіл загиблих.

Австралійський персонал, який направлятиметься в Україну, не є військовим підрозділом збройних сил Австралії і його основною функцією буде забезпечення охорони безпосереднього місця авіакатастрофи.

Підписання Угоди з Австралією стало ще одним важливим кроком України в напрямку забезпечення об’єктивності і прозорості розслідування та для покарання винних у збитті літака «Малайзійських авіаліній» МН17.

Як відомо, Україна прийняла рішення про передачу розслідування авіаційної катастрофи під егіду Королівства Нідерландів, яке зазнало найбільших втрат в цій трагедії. До міжнародного розслідування уже активно залучилися експерти ІКАО, представники інших держав, а також українські фахівці та експерти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ