Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент очікує, що до Дня Незалежності військова операція на Донбасі буде закінчена, - політолог

Дострокові парламентські вибори можуть бути призначені на 26 жовтня. Про це в ефірі телепрограми «Важливо. День» на телеканалі БТБ заявив політолог Ігор Попов, коментуючи розпад парламентської коаліції і відставку Кабінету Міністрів.

«Все розвивається за основним сценарієм. Все йде до того, що 26 жовтня в країні будуть дострокові вибори. Спрацював наступний варіант - вихід двох фракцій з коаліції. Відтак, через 30 днів, якщо не створиться нова коаліція, а дуже невеликі шанси на це є, у Президента з'явиться право розпуску парламенту. Швидше за все, це станеться безпосередньо після Дня Незалежності. Президент очікує, що до Дня Незалежності військова операція на Донбасі буде закінчена. І тоді, 26-27 серпня, Президент видасть Указ про розпуск парламенту і через 60 днів - нові вибори. Поки все відбувається за цим сценарієм», - підкреслив Попов.

Він додав, що в парламента була можливість прийняти самостійне рішення про дострокові парламентські вибори, але депутати не підтримали це рішення. «Звичайно, варіанти технологій були різними. І, скажімо, наскільки я знаю, парламенту пропонували ухвалити політико-правове рішення і оголосити дострокові вибори, щоб ЦВК почав підготовку на підставі цього рішення парламенту. У такому випадку цей парламент залишався чинним до моменту інавгурації нового. Але, я так розумію, депутати на це не пішли, занадто багато хто тримається за свої мандати», - сказав Попов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ