Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

По будинку міського голови Львова було завдано удару протитанковим снарядом

1/2
Уночі в суботу, 25 липня, о 23.30 год. по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, було завдано удару протитанковим снарядом "Муха". Про це повідомили на сторінці Львівської міської ради у соціальній мережі Фейсбук.

Снаряд влучив в кут будинку. В результаті було пошкоджено покрівлю, балку та 4 секції вікон на 3 поверсі. Зокрема, осколками вибито 3 секції вікна кімнати дітей та одна секція коридору.

У той час у будинку не було нікого. Міський голова Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати.

За цим фактом порушено кримінальне провадження. Триває слідство. На місці працюють вибухотехніки та правоохоронні органи.

Довідка.

РПГ-18 «Муха» (ТКБ-076, індекс ГРАУ — 6Г12) — перший радянський ручний реактивний протитанковий гранатомет одноразового використання. Призначений для боротьби з танками, БМП,самохідними артилерійськими установками та іншими броньованими об'єктами противника, а також може бути використаний для знищення живої сили ворога, що знаходиться в легких укриттях і спорудах міського типу. Прийнятий на озброєння радянською армією у 1972 році на заміну ручній протитанковій кумулятивній гранаті РКГ-3. Завдяки дешевизні, легкості використання і малій вазі активно застосовується різноманітними терористичними групами, найманцями, партизанами тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ