Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сповідь бійця: Як терористи за підтримки Росії добивають українських військових на кордоні

Сьогодні, 26 липня, протягом дня зі сторони Росії кілька разів атакували позиції українських десантників поблизу Д’якового на півдні Луганської області. Керівництво штабу АТО робить вигляд, що нічого не відбувається. Про це Гал-інфо розповів один із військовослужбовців 79 бригади

"Нас вже два рази, протягом двох годин, прицільно обстрілювали з артилерії, а потім накрили "Градами". У нас багато поранених, техніка горить, її знищили", - розповів він.

За його словами, такий обстріл є нічим іншим, як зрадою.

"Відпрацювали чітко, по наводці. Били точно по техніці ремонтної роти. Не лишилося нічого. Все горить, земля перевертається", - сказав він.

Також військовослужбовець додав, що ось вже два тижні їх цілодобово обстрілюють і жодної допомоги від командування АТО чи Генштабу вони так і не отримали.

"Ми сидимо в щілинах під землею, земля перевертається. Стріляють з Росії, а у нас вказівка не стріляти. У багатьох від цього просто їде дах. На усі прохання про відхід ми чуємо одне: "Наказу нема. Стояти до кінця!". До чийого кінця? А ще учора нам розповіли, що по телебаченню говорили, що ми тут стоїмо, бо самі так хочемо і нас ніхто не тримає. Смішно, правда? А куди нам іти? Попереду російська артилерія, яка нас розстрілює, а позаду тисячі добре озброєних терористів. Ми в оточенні і допомагати нам ніхто не планує", - сказав співрозмовник.

Він також додав, що росіяни спокійно і без перешкод надають терористам допомогу, натомість українським військовим ніхто допомогу не надає.

На запитання чи є вихід із цієї ситуації він сказав: "Треба, щоб авіація пробила нам коридор, тоді під прикриттям артилерії ми б могли відійти. Інакше ми живими не вийдемо".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ