Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському госпіталі влаштували концерт для поранених бійців

У неділю 27 липня у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відбулася творча зустріч відомих українських виконавців із військовослужбовцями, які отримали поранення під час антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, і на даний час проходять лікування у Львові. Таких бійців у ВМКЦ ЗР близько сотні, повідомив підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Зі слів заступника начальника госпіталю по роботі із особовим складом підполковника Івана Держила, акцію було організовано за підтримки журналістки ТРК «Львів» Ірини Гайдамаки, відомої завдяки військовому телепроекту «Звитяга».

Справа в тім, що журналістка на волонтерських засадах допомагає здійснювати психологічну реабілітацію пацієнтів з АТО, оскільки має ще й навички психолога. З її слів, хлопці, окрім різноманітних лікувальних процедур потребують також і уваги та душевного тепла. Найкраще для цього підходить музика, творчість. Тому вона звернулася по допомогу до тих митців, кого знала особисто, або мала спільних знайомих. Для проведення концерту вдалося підібрати буквально «зіркову» команду. Адже серед тих виконавців, які зголосились виступити перед пораненими хлопцями були дійсно знані в Україні та далеко за її межами виконавці. Це, зокрема, рок-співак В'ячеслав Сінчук, львів’янин гітарист, композитор. Екс-лідер гуртів «Красные маки», «Круиз», «Галактика». Певний час  працював у США за контрактом.  У 1996 році за опитуванням журналу «New Metal» В'ячеслав Сінчук посів 8 місце у першій десятці найкращих рок-співаків світу.

У жанрі рок-композицій перед бійцями виступила також й Народна артистка України Наталка Самсонова. Пісня «Чорна вишиванка» з одноіменного альбому не залишила байдужим нікого з присутніх у залі.

Вдало урізноманітнювали репертуар й інші виконавці. Зокрема, Заслужена артистка України Наталка Карпа потішила присутніх своїми позитивними хітами: відомою «Калиною». А Марія Крумшин, більш відома під сценічним псевдонімом «Мія», виконала декілька популярних пісень у джазовому аранжуванні.

Й усіх буквально підкорила американська співачка українського походження SANNA – Оксана Шараневич. Дівчина, яка мешкає у американському штаті Огайо від початку Революції Гідності дуже активно підтримувала Майдан, перебувала у Києві. І, як зізналась у розмові, незабаром збирається зовсім перебратись в Україну. Перед бійцями юна співачка виконувала пісні, слова яких написав її батько, Петро – лідер українського козацтва в діаспорі США та Канади.

«Коли в Україні розпочався Майдан, коли люди відстоювали свою свободу я зрозуміла, що моє місце на історичній батьківщині, – каже вона. – Зараз Україна веде збройну боротьбу за свою свободу. Українці у Америці та Канаді постійно збирають кошти, передають їх волонтерам для закупівлі усього необхідного для солдатів та офіцерів які воюють проти російських найманців на Донбасі. Є багато таких, хто хоче повернутись, щоб піднімати Україну. Маю такі плани і я. Вважаю, що українські чоловіки – справжні воїни. Більш мужніх і відважних людей я не бачила ніколи».

Музична імпреза для поранених бійців тривала не довго – близько години. Однак, за цей час артисти встигли створити дуже позитивну атмосферу у залі, підбадьорити бійців. До того ж, виконавці привітали декількох іменинників із залу та передали бійцям багато сувенірів: компакт-дисків з власними піснями, книжок тощо.

Пацієнти госпіталю, хоч й стримано висловлювали власні емоції, однак було видно, що концерт їм дуже сподобався. Тому було прийнято рішення – продовжити цю ініціативу у інших лікувальних закладах, які входять до структури ВМКЦ ЗР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ