Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

«Аграрний сектор врятує економіку України від занепаду», - форум Всеукраїнського об'єднання «ЗАСТУП»

"Зараз або ніколи!". Саме під таким гаслом 26 липня у Києві відбувся форум Всеукраїнського об'єднання «ЗАСТУП» (За Соціальну Трудову Українську Перспективу), який зібрав понад 4 тисячі креативних та молодих, досвідченихта затребуваних у наш час фахівців-аграріїв з усіх куточків нашої країни.

 І саме цей потужний актив готовий взятися до найважчої та найвідповідальнішої роботи із відновлення економіки нашої держави. Україна завжди була і залишається потужної аграрною державою. І саме цей сектор повинне підняти із колін українську економіку у важкий для нашої держави час. Адже потужний людський ресурс, працьовита нація помножена на колосальні природні можливості дарують Україні шанс на краще майбутнє.

«Коли створювалося Всеукраїнське громадське об’єднання «ЗАСТУП», ініціативна група намагалася виявити максимальну кількість проблем, що хвилюють село. Причому, охоплювали всі групи: і сільгоспвиробників, і переробників, і керівників сільських громад, селян, і так далі. «ЗАСТУП» виходить з того, що вирішення проблем аграрного сектору економіки та села має відбуватися в комплексі », - повідомила голова громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «ЗАСТУП» Ірина Синявська.

Виступаючи на багатотисячному зібранні, майже кожен доповідач зазначав – сьогодні вкрай важливо привернути суспільну увагу до проблем відродження аграрного сектору економіки України, розвитку сільських територій, відновлення інфраструктури села та забезпечення жителів України якісними продуктами за доступними цінами.

Із Львівщини на Форум «Всеукраїнського об'єднання «ЗАСТУП»прибуло також чимало фахівців аграрної сфери. Так, за словами координатора учасників форуму від Галичини Валерія Губерського, сьогодні є чимало проблем у аграрному секторі. Однак люди, що працюють руками, не звикли скаржитися на погане життя. Вони завжди готові братися до праці, і своїм прикладом показують усім, як допомогти Україні пережити важкі часи.

«Революція гідності» змінила українців. Настав час довіряти не тим, хто красиво говорить, а людям, які у своєму житті досягли певних результатів, які вміють працювати і навчають любити працю свої дітей, онуків. Українці перестають довіряти політичним силам, які за роки при владі, збагачуються, однак жодним чином не змогли покращити життя громади. Сьогодні на перший план виходять активні громадські діячі, громадські організації, що власним прикладом готові наводити лад у державі. «Всеукраїнське об'єднання «ЗАСТУП» об’єднало довкола себе саме таких людей. І мені приємно, що Львівщина, як розвинутий аграрний край, активно долучилася до участі у Форумі», - зазначив В.Губерський.

Підтвердженням слів львів’янина Валерія Губерського про готовність допомагати ближньому, стало й те, що учасники «Всеукраїнського об'єднання «ЗАСТУП» виступили з ініціативою про допомогу переселенцям з Донецької та Луганської областей шляхом надання їм житла в сільських регіонах, де традиційно велика підтримка і взаємовиручка жителів, і де є вільне житло. За словами активістів, це дозволить не лише надати допомогу людям у важкій ситуації, але і стати новим напрямом для відродження українського села. Завдяки цій ініціативі, родина Андрія та Ганни Гупало, яка має трьох маленьких дітей, переселившись на Полтавщину, отримає можливість мати власний будинок. «ЗАСТУП» впевнений, що ця ініціатива отримає реальне втілення у вигляді цільової програми організації.

А от фермер з Дніпропетровщини В'ячеслав Труш упевнений – розвиток аграрного сектору - наблизить нас до оновлення країни. За його словами в Україні більше 40 тисяч фермерських господарств. «Це дуже потужна частина сільгоспвиробників. Про проблеми на селі та у фермерських господарствах можна говорити довго. Але вважаю, що якщо вони будуть вчасно визначатися, якщо буде вестися пошук рішення фахівцями, і якщо знаходити можливість втілення цих рішень на різних рівнях влади і суспільства - це наблизить нас до оновлення країни. І «ЗАСТУП» - перший і важливий крок до цього», - зазначив В'ячеслав Труш.

Насамкінець, учасники Форуму ВО «ЗАСТУП» окреслили основні завдання об'єднання. Це - захист та підтримка аграріїв і сільських територіальних громад; громадський контроль над діяльністю місцевих органів влади та місцевого самоврядування; розробка реальних програм в інтересах сільгоспвиробників і споживачів на шляху до європейського продовольчого ринку. У «ЗАСТУПі»чітко усвідомлюють, що для цього необхідно не тільки розуміти існуючі проблеми, але і ставати активним учасником політичного процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ