Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від Президента вимагають рішення: під КПП «Довжанське» російська артилерія "зачищає" 24 бригаду

Ми просимо прийняти політичне рішення. Зволікання – це наша певна загибель. Російська артилерія нас повністю "зачищає". Про це щойно повідомив Гал-інфо військовослужбовець 24 бригади, яка у цей час перебуває під КПП «Довжанське».

«Ми у щільному оточенні. З 1 липня по нас прицільно ведуть обстріл з обох боків, як з боку терористів, так і з боку Росії. По нас "працювали" міномети, гранатомети, а 12 липня нас накрили «Градом», тоді знищили практично усю нашу техніку. З того часу вони безперервно гатять по нас. Постійно літають безпілотними, а ми навіть не маємо з чого їх збивати. Російські солдати за допомогою цих безпілотників тренуються у наведенні артилерії. Якщо раніше ми відстрілювалися хоча б в один бік, то вже більше як два тижнів у нас мінімум боєприпасів», - повідомив військовослужбовець.

Він пояснив, що ще два тижні тому командування сказало їм, щоб вони протримались тиждень, бо воно, командування, начебто «шукає вихід із цієї ситуації».

«Ми чекали і сиділи в землі. Останній тиждень по нас працює російська артилерія. Після «Граду» вони проводять повну "зачистку" території від нас. Позавчора по нас відпрацювали 100 снарядів. Вчора - 250. Тут випалена земля, нема дерев, нема дороги, нема нічого. Суцільні воронки. Російські солдати строковики вчаться по нас стріляти. Ми просто мішені. По території Росії ми ж не стріляємо», - пояснив співрозмовник.

За його словами, керівництво АТО і Генштабу про цю ситуацію повідомлені, але рішення, як і підкріплення, – нема.

«Ми знаємо, що вони все знають. Ми тримаємо з ними зв’язок. Командування обіцяє нам: «Ми щось придумаємо». Вони занадто довго щось придумують. Ми чекаємо тут під обстрілом, але рішення нема. У нас вже просто нема чим воювати», - сказав він.

На запитання, що вони пропнують, військовий сказав: «Вихід один - командування мусить прийняти рішення. Керівництво знає, є зв’язок... Ми весь цей час мовчали, але тепер ситуація критична і мовчати нема сенсу інакше нас просто всіх тут уб’ють. Ми не дезертири! Хай дадуть команду відійти на таку відстань, де російська артилерія не зможе завдавати удари. На жаль, на своїй же території ми залишені напризволяще», - сказав співрозмовник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ