Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили дванадцяту річницю Скнилівської трагедії

Учора, 27 липня, у Львові відбулись жалобні заходи, присвяченні дванадцятій річниці Скнилівської трагедії. Біля каплички усім святим українського народу, поруч з летовищем, відбулась поминальна літургія. На неї зібралось понад сто людей.

На літургію за жертвами трагедії, яка сталася під час авіашоу у Львові, зібрались родичі загиблих. Вони принесли квіти та лампадки. Традиційно в руках вони тримали портрети жертв трагедії. Відразу після літургії усі присутні відправились до місця падіння літака.

В тому місці на летовищі встановлені меморіальні дошки з іменами та портретами усіх жертв трагедії. В 12:45, в той самий час коли сталась трагедія, поруч з меморіалом відбулась іще одна панахида.

Родичі загиблих говорять, що незважаючи на 12 років, що минули з дня трагедії, їх біль не загоюється. Щороку 27 липня вони переживають з болем у серці цю трагедію. "Перші терористи в Україні були іще 2002 року, які прийшли на нашу землю і вчинили терор, це були ті сімферопольські аси, які сотворили цю Скнилівську трагедію, в котрій загинули 77 ангелів, в числі котрих і мій син", - прокоментував Зиновій Галайко, батько загиблого на авіашоу Сергія Галайко. На момент трагедії хлопцеві було 17 років.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року на Скнилівському летовищі у Львові відбувалось авіашоу, під час якого проводились показові польоти бойових літаків. Під час фігури вищого пілотажу винищувач СУ-27 впав у натовп людей. Внаслідок трагедії загинуло 77 людей, з них 28 дітей.  Постраждали понад 250 осіб. За кількістю жертв Скнилівська трагедія вважається найбільшою катастрофою в історії авіашоу. Винними в смерті людей суд визнав організаторів польотів та пілотів СУ-27. Найбільший термін ув’язнення отримав льотчик Володимир Топонар. На сьогоднішній день усі обвинуваченні вже відбули своє покарання.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ