Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині свиноматка-рекордсменка народила 34 поросят

Сталася ця знакова подія для фермерського господарства ТзОВ «Барком» у селі Дубляни Самбірського району. За словами фахівців, випадки, коли одночасно народжується стільки поросят – трапляються вкрай рідко. Зазвичай у однієї мами-льохи на світ з’являється не більше 10-16 поросят. Повідомив Ігор Галущак.

«Я вперше в своїй практиці  зустрічаю такий випадок. Було у нас і 20 поросят, і 25, але не 34! Про схожі випадки доводилось читати хіба що у спеціалізованій літературі. Тим більш, що вік самої породіллі - трохи більше яу рік, а цьогоріч був її перший опорос. Порода  ж нашої рекордсменки схрещена -велика біла та ландрас», -  розповідає ветеринарка Дублянської ферми  ОксанаСлавич.

До речі, пологи у багатодітної мами-рекордсменки тривали 6 годин. Малюки народилися з  вагою трошки більше кілограма.  На сьогодній мама,й новонароджені поросята почуваються добре.

Зазначимо також, щозгадана ферма ТзОВ «Барком» - нині найбільше в Галичині селекційне агропідприємство. Його відкриття відбулося два роки тому. Загалом ферма розрахована на 2,5 тис. свиноматок і спеціалізується на розведені чистих ліній порід свиней. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ