Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині попрощались з Віталієм Бахуром, який загинув у збитому терористами ІЛ-76

У суботу, 26 липня, в останню путь провели старшого лейтенанта Віталія Бахура, який загинув у ніч на 14 червня у військово-транспортному літаку ІЛ-76, збитому терористами, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ще ввечері 25 липня військовослужбовця привезли у храм Святих Володимира і Ольги с.Зозулі у Золочівському районі, де відслужили Панахиду, яку очолив владика Венедикт.

Суботнього дня попрощатись з Віталієм Бахуром прийшли тисячі людей. Труну до церкви та кладовища несли на руках його друзі та військовослужбовці, дорога була встелена живими квітами.

Слова співчуття та скорботи рідним і близьким під час похорону висловив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник. «Віталій обрав військовий шлях, як кредо свого життя. Він одним із перших пішов за покликом Батьківщини. Вічна йому пам’ять і слава», – зазначив перший заступник.

В останню путь Героя проводжали з військовими почестями: на честь загиблого пролунали залпи автоматів, а військовий оркестр виконав Державний Гімн України.

У цей день також було освячено меморіальну дошку із написом: «Загинув за Україну 14 червня 2014 року», котру встановили на стіні Зозулівської школи, де навчався Віталій.

Нагадаємо, що старший лейтенант Віталій Бахур загинув у ніч на 14 червня у військово-транспортному літаку ІЛ-76, який збили терористи. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

Віталію було 25 років. Він навчався в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, після закінчення отримав скерування на службу в Дніпропетровську область.

Старший лейтенант Віталій Бахур був заступником командира батареї. У нього залишилася маленька донечка і дружина.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу у Збройних Силах України Президент нагородив Віталія Бахура (посмертно) орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Фото з поталу Золочів.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ