Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники музеїв та бібліотек пікетували Львівську ОДА

Сьогодні, 28 липня, працівники галузі культури пішли з плакатами під будівлю Львівської обласної державної адміністрації, обурені намірами підпорядкувати заклади культури Управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради.

На пікеті зібрались працівники 26 міських закладів культури, в тому числі музеїв та бібліотек. В руках люди тримали плакати "Продається музей, не дорого, з працівниками", "Ні – двовладдю в обласній культурі", "Культура вічна, але ЛОР проти", "Культура гуртом та в роздріб" тощо.

Протестувальники вимагають відтермінувати рішення обласної ради до момента впровадження реформ місцевого самоврядування і створення повноцінних комітетів в структурі обласних рад. "Фактично, за рішенням ЛОР департамент культури стає лише фінансистом. Зовсім нівелюється роль керівника закладу культури. Він не може призначати навіть своїх заступників, але при цьому на ньому лежить уся відповідальність перед колективом", - зазначила Наталія Гамкало, керівник департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

За її словами, згідно з рішенням обласної ради, управління майном спільної власності отримує право затверджувати статути закладів культури, а відтак може повністю розпоряджатись їхнім майном. "Вони вказують у статутах музеїв, що управління майном спільної власності є засновником. Відтак, вони можуть реорганізовувати та відчужувати майно музеїв", - зазначила Наталія Гамкало.

Працівники сфери культури зазначають, що таке двовладдя несе загрозу усім музеям та бібліотекам в місті, адже дозволяє управлінню майном привласнити будинок, а музей - закрити.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ