Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначають 149-річчя від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького

Сьогодні, 29 липня, депутати Львівської обласної ради Іван Стецькович та Михайло Барбара взяли участь у заходах з нагоди 149-ої річниці від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, у родинному селі Митрополита Андрея – Прилбичах, що на Яворівщині, – відбулася Божественна Архієрейська літургія з нагоди 149-ої річниці від дня народження митрополита, яку очолив єпископ-помічник Львівської архієпархії, Преосвященний владика Венедикт. У ній взяли участь місцеві мешканці, а також прочани із Львівської області.

Опісля богослужіння Іван Стецькович та Михайло Барбара поклали квіти до пам’ятника Митрополитові у Прилбичах.

Саме цією літургією закінчилися піша проща Львів – Страдч –Прилбичі «За припинення війни та мир в Україні», яка розпочалася у неділю, 27 липня.

Довідка.

Починаючи з 1990 року у родинному селі Митрополита Андрея щороку 29 липня відбуваються паломництва з нагоди Дня його народження. Цього року відбулась вже 25 проща.

Цьогорічна проща була сповнена молитов насамперед за мир в Українській державі, а також роздумами про ті воєнні виклики, які сьогодні постали перед українським народом. Для цього під час нічних чувань прочани роздумували над Посланнями Митрополита Андрея з часів більшовицької окупації «Обернулася картка історії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ