Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Замах на Садового - це акт залякування і дестабілізації обстановки

Замах на мера Львова Андрія Садового був швидше актом залякування і дестабілізації обстановки, ніж спробою дійсно усунути міського голову. Про це в ефірі програми «Важливо. День» телеканала БТБ заявив експерт з питань роботи правоохоронних органів Володимир Поліщук.

«Я думаю, якщо б це був криміналітет, який поставив би собі завдання усунути мера Львова, то постріл був більш вдалий, з більш відповідної для цього зброї і це сталося б в той момент, коли б він перебував вдома. Думаю, що ті ж спецслужби (Росії - ред.) Зацікавлені в тому, щоб нагнітати таку ситуацію і перешкодити тим людям, які чесно і відкрито розповідають суспільству про ситуацію в нашій країні. Важко собі уявити серйозного злочинця, який прийшов і так навмання вистрілив, незважаючи на те, чи є жертва в будинку чи ні.
"Людина напевно знала, що в цьому будинку в цей момент нікого нема», - вважає Поліщук.

На його думку, на правомірність цієї версії вказує і зброя, з якої був проведений обстріл будинку мера Львова Андрія Садового. «Якби ця «Муха» потрапила б в якусь опорну конструкцію, можливо була б трагедія. Але мені здається, це кумулятивний снаряд, він призначений саме для стрільби по бронетехніці - пробити броню і вразити тих людей, які перебувають всередині. Така стрілянина по таких мішенях, як будинок, мені здається, не ефективна. Тому я припускаю, що це все-таки був акт залякування. Завдання слідства - встановити, де взяли цю зброю, але справа в тому, що в тій ситуації, в якій ми перебуваємо, дуже багато зброї потрапляє до нас із сусідньої братської північної країни.
"Я не думаю, що склало трудність провезти протитанковий гранатомет до Західної України, до Львова», - сказав експерт.

Він додав, що мер Львова був обраний мішенню для теракту як людина з яскравою громадянською позицією і як активний громадський діяч. «У мера Львова завжди була дуже яскрава громадянська позиція. Він висловлювався і під час подій на Майдані, і у нього були непогані результати під час виборів. Я думаю, якби планували якийсь акт більш жорстокий, то напевно представник спецслужби (Росії - ред.), виконавець цього злочину, дочекався б того моменту, коли Садовий перебував би зі своїми дітьми вдома. В даному випадку його не було, він відпочивав. "І я думаю, це дзвіночок-попередження від тих же людей, які намагаються дестабілізувати ситуацію», - підсумував Поліщук.

Нагадаємо, що вночі проти 26 липня по будинку міського голови Львова Андрія Садового було завдано удару протитанковим снарядом «Муха».

Снаряд влучив у кут будинку. У результаті було пошкоджено покрівлю, балку і 4 секції вікон на третьому поверсі. Зокрема, осколками вибиті 3 секції вікна кімнати дітей і одна секція коридору. "Ніхто не постраждав, оскільки на вихідні сім'я міського голови вирушила у Карпати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ