Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові біля обласного ДАІ мало не побились представники різних громадських організацій

29 липня, ГК "Платформа вільних людей" організував пікет управлінням ДАІ у Львівській області. Вони вимагали "люстрації" призначеного в. о. начальника управління Олександра Хутняка.

За словами активістів, О.Хутняк не знає львівської специфіки, тому вони виступають проти його призначення на посаду у Львівській області. "Ми знаємо,  де Хмельницький, а де де Львів. За нашою інформацією, ДАІ під час майдану не пускало автобуси з людьми в Київ за наказом саме Хутняка", - зазначив Ростислав Пелих, представник ГК "Платформа вільних людей".

При цьому він звинуватив частину присутніх активістів в проплаченості, мовляв їх організува сам Олександр Хутняк на свою підтримку, як це робила Партія Регіонів на анти майдані. Серед іншого він звинуватив активіста Сергія Круглова, керівника Дорожнього контролю Львів. На останнього один із активістів накинувся з кулаками, намагаючись відібрати камеру.

Як пояснив пізніше Сергій Круглов, вчора йому подзвонили та запропонували приєднатись до пікету під обласним ДАІ, пообіцявши 50 гривень за людину. "Я не знаю, чи це дзвонили Пелихи чи якісь їхні представники. Вони запропонували взяти участь в пікеті за винагороду в 50 гривень. Мені дивно стало, тому я прийшов подивитись, хто ці люди. З частиною я поспілкувався, вони переконані, що Хутняк зі сходу і тому немає права очолювати ДАІ. Двоє з присутніх називали його директором ДАІ і поводились неадекватно, можливо були в стані алкогольного сп’яніння", - прокоментував Сергій Круглов.

Він також зазначив, що є певна група людей, котра лобіює призначення своє людини на посаду керівника ДАІ. Вони протестували проти призначення Харабари, але коли після нього був призначений виконуючим обов’язки Олександр Хутняк, ці ж люди почали діяти старими методами, аби знову звільнити посаду для своєї людини. "Ми поцікавились біографією Хутняка, і на сьогоднішній момент ми не знайшли фактів протиправних дій, тому дорожній контроль зберігає нейтральну позицію щодо нового очільника ДАІ Львівщини і будемо робити висновки з його подальших дій", - зазначив Сергій Круглов.

Олександр Хутняк зазначив, що він ніколи не переймався тим, аби зайняти посаду очільника ДАІ Львівщини, але був призначений виконуючим обов’язки, адже область уже декілька місяців залишається некерованою. На нього покладають завдання з відновлення роботи ДАІ області. "В першу чергу я хочу перезакріпити дороги державного значення за певними підрозділами. Налагодити їх роботу. Адже сьогодні кілька людей повинні обслуговувати дуже велику ділянку, що фізично неможливо. По друге, я буду боротись з такими випадками, коли працівники ДАІ не реагують на звернення громадян про правопорушення", - зазначив Олександр Хутняк.

Він також зазначив, що уже спілкувався з певними громадськими організаціями та активістами і планує вивчити їх діяльність. "Я бачу, що в місті є багато питань щодо порушення правил паркування. Ми обов’язково будемо досліджувати і вирішувати це питання. Я думаю, що ми налагодимо співпрацю з громадськими активістами щодо спільного патрулювання міста та проведення спільних рейдів", - додав новопризначений виконувач обов’язків начапльника ДАІ Львівщини.


Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ