Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Спалах сальмонельозу в Червонограді

Нещодавно, 22 липня, в інфекційне відділення Червоноградської центральної міської лікарні було госпіталізовано 6 осіб з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція». Бактеріологічною лабораторією Червоноградської ЦМЛ у хворих виявлено сальмонелу. Прес-служба департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Станом на сьогодні стан потерпілих задовільний, 2 осіб виписали, 4 осіб – перебуває на лікуванні.У хворих спостерігається позитивна динаміка.Потерпілим пацієнтам проводився повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, медична допомога надається відповідно до клінічних протоколів. 

За словами начальника епідеміологічного відділу Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Оксани Пушкарьової, спалах сальмонельозу стався в побуті. Зокрема, 12 осіб на відпочинку споживали швидкопсуючі продукти. Серед 6 контактних виявили сальмонелу.

«На підставі зібраного епіданамнезу у захворілих, було встановлено, що найбільш уживаними харчовими продуктами були: торт, салат заправлений майонезом, курка з майонезом. Встановити заражений продукт не вдалось, так як всі продукти були спожиті» – каже Оксана Пушкарьова.

Медики наголошують: для профілактики харчових отруєнь, кишкових інфекцій необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, піддавати продукти термічній обробці, уникати вживання на природі швидкопсуючих продуктів, ретельно мити овочі, не купувати продукти на стихійних ринках, підтримувати чистоту в побуті, пити перекип’ячену воду, уникати вживання води з неперевірених водойм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ