Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 по 10 серпня відбудеться ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір - Зарваниця.

З 1 по 10 серпня відбудеться ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір - Зарваниця. Запланована відстань, яку мають подолати прочани, становить 250 кілометрів. Організатором прощі виступає Українська греко-католицька церква.

«Цією прощею ми хочемо розбудити людину, її серце, її свідомість», - каже священик УГКЦ отець Василь Поточняк.

Проща має міжнародний характер. До участі в ній українці приїжджають не тільки з різних куточків України, але й усього світу. Так, наприклад, на минулорічну прощу приїхали люди з Польщі, Іспанії, Італії, Португалії, Австрії, Угорщини, Чехії та багатьох інших країн.

«Це особлива проща – проща українських мігрантів, людей, які змушені були шукати кращої долі на чужині. Українські трудові мігранти є надзвичайно чисельною спільнотою. За різними даними, на сьогоднішній день за кордон виїхало 5-7 мільйонів українців. Відтак в Україні трудова міграція стала практично загальнонаціональним явищем. Усі ми розуміємо, що однією з основних причин в цьому питанні є безробіття та низький рівень доходів», – зазначає народний депутат Олег Канівець.

Парламентар наголошує на важливості цієї прощі, адже цих людей об’єднують спільні проблеми, потреби та інтереси.

Цьогорічна проща розпочнеться з Самбора від храму Різдва Пресвятої Богородиці Святою Літургією о 7:00. До прощі можуть приєднатися усі охочі: організаційний внесок для дорослих становить 50 гривень, а для студентів й учнів – 25.

Кожного дня усі учасники прощі в середньому мають долати близько 30 кілометрів. 2 серпня прочани завітають і до Стрия.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ