Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині виникла 161 пожежа через самовільне спалювання рослинності

Загальна площа, яка постраждала від пожеж – понад 71 гектар, у тому числі 16 пожеж на торфополях загальною площею 0,22 гектарів. Це станом на 29 липня 2014 року. Про це інформує департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації, повідомила прес-служба ЛОДА.

Найбільше пожеж виникло в Жовківському районі – 19 випадків, Яворівському районі – 17 та Золочівському районі – 16 відповідно.

Нагадаємо, що самовільне випалювання сухої рослинності у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, випалювання стерні, сухої трави на луках та пасовищах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність. Штраф – від 170 до 340 гривень на громадян та від 850 до 1190 гривень – на посадових осіб.

Працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області постійно ведеться моніторинг стану пожежної безпеки, проводяться рейди з метою попередження виникнення пожеж в екосистемах.

Фахівцями цих управлінь, установ та служб з початку пожежонебезпечного періоду поточного року проведено 2263 рейдів. Виявлено 164 порушення та притягнуто до адміністративної відповідальності 164 особи.

Шановні мешканці Львівщини!

Пам’ятайте про шкоду, яка завдається довкіллю внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків! Запобігайте виникненню пожеж в екосистемах! Бережіть природу, будьте господарями своєї рідної землі!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ