Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий ночує в будинку, який обстріляли

Уночі проти суботи о 23.30 по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, було завдано удару з протитанкового гранатомету «Муха». В цей час у будинку не було нікого. Міський голова Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати. За цим фактом порушено кримінальне провадження. Триває слідство. Мер міста наразі версії щодо здійснення такого обстрілу не має, очікує висновків слідства. Також розглядається питання по охороні, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Достатньо серйозно працюють правоохоронці. Спільна група СБУ і міліції. Також приїхали фахівці з центрального апарату. Мене поки не інформували про жодні версії. Я максимально сприяю слідству. Всі версії розглядають – пов’язані зі ситуацією в країні, економічною діяльністю міста. Не секрет, але ми багатьом людям не даємо можливості вкрасти землю, чи майно.

Але у цій ситуації ми повинні розуміти реалії. Парламент фактично не працює. Якщо говорити про Уряд, то він думає про вибори. Сьогодні реально в державі функціонує місцеве самоврядування, яке забезпечує життєдіяльність міст. Думаю, не є випадковістю, що наносять удар по очільниках міст. Ми знаємо про вбивство мера Кременчука. Нехай слідство фахово проводить свою роботу. Всі версії треба розглядати. Бо завдання – знайти негідників, які роблять таку біду», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер зазначив, що зараз вирішується питання щодо охорони.

«Зараз це питання проговорюється. Є постанова суду, яка зобов’язує взяти охорону. Я думаю, що охорона буде для родини, сім’ї. Я собі важко уявляю, як забезпечити мою охорону, коли я постійно є з людьми. Якісь заходи безпеки будуть задіяні. Але вони не будуть носити показовий характер.

Я зброї не ношу. Ми усіх львів’ян не озброїмо. Насправді треба працювати інтелектом. Треба убезпечуватись, щоб не було такої біди. Треба дбати про все місто. Моя безпека – це останнє питання. Мене хвилює моя родина і всі львів’яни, щоб вони були у безпеці. Це моє завдання», - додав Андрій Садовий, мер Львова.

Зараз міський голова проживає у будинку, в який влучив гранатомет.

«Живу в будинку. Катерина вчора поїхала в село. Вона сьогодні після обіду вже приїде до Львова. Я вчора вернувся з Ужгорода, де я був у відрядженні. Ночував вдома, нормально, хоча трохи неспокійно. Але це життя.

Львів’яни повинні розуміти – ми безпеку будемо максимально організовувати так, щоб не було біди. Розумію, що хтось хотів би, аби мене ізолювали. Але нічого з того не вийде. Я як їздив у відрядження, так і буду їздити, як був з людьми, так і буду. Ворогам нічого з того не вийде. Це нас тільки буде мотивувати бути активнішими та сильнішими», - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ