Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Остап Дроздов ніколи не закликали до того, щоб ігнорувати призов до армії, - ЗІК

"Останнім часом набули поширення випадки, коли матеріали нашого телеканалу та його автора Остапа Дроздова почали використовувати російські ЗМІ з метою пропаганди бойкоту процесу мобілізації в українську армію. Зокрема на телеканалі «Россия 24». Російські медіа цитують у ефірі навіть фрагменти із сторінок у соціальних мережах Остапа Дроздова на тему мобілізації в ЗСУ". Повідомилила прес-служба телеканалу ZIK.

І далі: "Відповідально заявляємо, що ані телеканал ZIK, ані його автор Остап Дроздов ніколи не закликали до того, щоб ігнорувати призов до армії у важкий для країни час. Теми, порушені у наших матеріалах, які викликали у суспільстві широкий резонанс, стосуються не бойкоту мобілізації як такої, а навпаки – проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням кадрових силовиків, професійно підготованих кадрів та добровольців.

Рупори російської пропаганди, котрі висмикують із контексту окремі фрази і подають їх як небажання українців захищати власну Батьківщину, на нашу думку, вдаються до зухвалої маніпуляції та підміни понять.

«Я упевнений, що всі люди, які можуть боронити Україну, робитимуть це з величезною відданістю, тому російські пропагандисти ніколи не дочекаються, коли українці складуть зброю, - каже телеведучий ZIKу Остап Дроздов. – Моя журналістська увага до проблем із мобілізацією продиктована величезною кількістю звернень глядачів, які просять порушити тему несправедливої, на їх думку, мобілізації. Як журналіст, я не міг оминути увагою ті настрої у суспільстві, які вимагають від української влади мобілізовувати не усіх підряд, а передусім підготованих силовиків та добровольців. Тому я вважаю, що ворожі ЗМІ цинічно висмикують окремі думки із загального контексту дискусії».

Враховуючи факт наявності інформаційної війни проти України, телеканалZIKта його автор Остап Дроздов звертаються до усіх учасників дискусії про проблеми мобілізації в Україні більш зважено обдумувати власні заяви, аби мимоволі не стати жертвою пересмикувань рупорів Кремля.

Підкреслюємо, що телеканал ZIK є співініціатором створення одного із центрів забезпечення військових. Саме у ці дні представники телеканалу перебувають у зоні АТО, де передають харчі та засоби захисту, придбані коштом благодійників".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ