Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українські війська наступають одночасно на кількох напрямках

Сили АТО ведуть наступальні бої одночасно на кількох напрямках, стискаючи кільце довкола захоплених терористами територій на Сході України. Про це під час брифінгу в середу заявив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, у середу у першій половині дня авіація завдала точкових ударів по скупченню терористів на околицях міста Макіївки. Були знищені військова техніка та укріплення бойовиків.

Є інформація щодо знищення установки "Град", яка була встановлена біля терикону шахти імені Кірова, зазначив Лисенко.

Також є інформація про те, що знищено укріплений блокпост терористів неподалік Макіївки. Інформація щодо втрат супротивника у техніці і живій силі наразі уточнюється.

"У цей час точаться бої під Авдієвкою на Донеччині", - сказав він.

Лисенко зазначив, що близько 12:45 відбувся обстріл із установки "Град" по прикордонному пункту пропуску "Маринівка" із території Російської Федерації. Постраждалих немає. На Донецькiй залiзницi в районі станції Донецьк, в результаті мінометного обстрілу терористами, пошкоджено залізничну колію. Перегін для руху поїздів тимчасово закрито.

"У Єнакієвому російські найманці замінували більшість сільськогосподарських угідь з метою зриву збору врожаю", - заявив він.

Крім того, за словами Лисенка, із Новошахтинська Ростовської області РФ відслідковується рух групи бойовиків, які направляються в сторону кордону України.

Бойовики, які прибули до Донецька з Російської федерації влаштовують у школах та інших навчальних закладах міста свої казарми, опорні пункти та вогневі точки.

В населених пунктах Донецької області, які тимчасово знаходяться під контролем терористів, мешканці не можуть розпочати підготовку до опалювального сезону.

Всіх чоловіків, які потрапляють в поле зору бойовики примусово направляють на зведення фортифікаційних укріплень.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ