Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У складі Добровольчого Українського Корпусу діятиме «Батальйон ОУН»

Провід ОУН поширив заяву про створення «Батальйону ОУН».

"Українці! Друзі - добровольці!

З початком російського військового вторгнення в Україну члени ОУН зі зброєю в руках стали на захист територіальної цілісності й суверенітету Української держави.

Українські націоналісти в лавах Добровольчих батальйонів, Збройних Сил України, Національної гвардії, інших формувань б’ються з ворогом, очищують нашу землю від московської нечисті.

Найбільший до цього часу за чисельністю окремий підрозділ ОУН перебуває у складі батальйону «Азов».

Саме «Азов» розглядався ОУН як базовиймайданчик для створенняокремого батальйону ОУН - «Азов-2» («Азов-Січ»).

Однак, не з нашої волі, цього не сталося. Не зважаючи на усі зусилля з боку новопризначеного командира батальйону Миколи Коханівського, заступника командира Бориса Гуменюка, Проводу ОУН, не дивлячись на те, що до лав батальйону зголосилося близько трьох сотень добровольців, в державній реєстрації нам було відмовлено.

У зв’язку з цим, Провід ОУН ухвалив рішення приєднати новостворений батальйон ОУН до складу Добровольчого Українського Корпусу. За відсутності державної реєстрації це на сьогодні єдиний спосіб продовжити формування батальйону, потрапити на передову і битися з ворогом.

Відтепер офіційна назва нашого батальйону - «Батальйон ОУН».

Закликаємо вступати до нашого батальйону, щоб спільними зусиллями відстояти честь і гідність Української Нації, незалежність і соборність України.

Смерть московським окупантам!

Слава Україні!

Богдан Червак, голова ОУН, Микола Коханівський, командир «Батальйону ОУН», Борис Гуменюк, заступник командира «Батальйону ОУН».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ