Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

На українсько-російському кордоні продовжуються обстріли терористами позицій прикордонних підрозділів та сил АТО як з території України, так і з території Росії. Повідомили у Держприкордонслужбі.

З 01.30 до 02.30 31.07.14 з відстані до 5 кмз території РФ на напрямку «Войково (РФ) – Колесниківка» відбувався обстріл з РСЗВ БМ - 21 «Град» (близько7 залпів). Дані про втрати серед особового складу та пошкодження техніки уточнюються.

О 12.45 30.07.2014 з РСЗВ БМ-21 «Град» з території Росії був обстріляний пункт пропуску«Маринівка».

З 03.20 до 03.5031.07.2014 диверсійно-розвідувальної групоюв районі н.п. Василівка було здійснено обстріл прикордонників з мінометів та гранатометів. За попередньою інформацією,2 прикордонники загинули, 9 поранені та ще 3 перебувають під завалами будівлі.

О 03.12 31.07.2014 також здійснено обстріл зі стрілецької зброї прикордонного наряду врайоні місцевого пункту пропуску«Ульянівське».

Російська сторона здійснює підготовку вогневих позицій для обстрілу території України.

У лісистій місцевості поблизу с. Козіно Курської області РФ, що за 2 км від лінії кордону навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби«Шалигіне» Сумського загону,виставлені інформаційні знаки із надписом «ОГНЕВОЙ РУБЕЖ», які були встановлені паралельно лінії російсько-українського кордону на відстані близько 20 метрів один від одного.

У прикордонні РФ продовжує зосереджуватись військова техніка.

Біля н.п. Шрамко (РФ) за 25 метрів від кордону створено позиції для8 бойових машин десанту. Крім того, в районі н.п. Селезньова (РФ) за 50 метрів від кордону розташовані взводні групи ЗС РФ з бронетехнікою.

На околиці н.п. Поділ-Гора (РФ), за 7 км від кордону з Сумською областю, розташований військовий табір. Із залізничної станції «Уразово», що навпроти Харківської області, відвантажено 6 БТР.

Російська сторона продовжує постачати терористам важку броньовану техніку та озброєння.

За оперативною інформацією, о 21.30 30.07.2014 за маршрутом Донецьк (Ростовська обл., РФ) – Сєвєрний (Краснодонський район, Луганська обл.) проїхали 4 РСЗВ БМ-21 «Град» та 7 а/м «Урал».

Також, о 21.30 30.07.2014, 3 РСЗВ БМ-21 «Град» та 4 а/м «Урал» прослідували за маршрутом Донецьк (РФ) - повз південної околиці села Біленьке (Краснодонський район Луганська обл.) і далі у напрямку н.п. Суходільськ (Луганська обл.).

Російською стороною продовжуються ведення повітряної розвідки з використанням армійської авіації та безпілотних літальних апаратів, у тому числі на адміністративній межі з АР Крим таПридністров’ям.

30.07.14 в районі н.п. Тимкове (Котовський район) о 07.20 та 08.40 виявлено по одному безпілотному літальному апарату, які здійснювали розвідполіт надкордоном та блокпосту ЗСУ.У зону вогневого ураження зі стрілецької зброї безпілотники не входили.

О 09.3230.07.14 прикордонним нарядом виявлено 1 вертоліт
«Мі-8», який провів розвідку обстановки на розмежувальній лініїміж материковою частиною України та АР Крим у районі н.п. Червоний Чабан, після чого повернувсявглиб території АРК.

О 10.1030.07.2014 прикордонний наряд пункту пропуску «Новоазовськ» візуально спостерігав рух безпілотного літального апарату вздовж кордону на висоті до 500 м. БПЛА перебував поза зоною обстрілу наряду.

Такожв районі місцевого пункту пропуску «Середина Буда» Сумська обл.зафіксовано політнатериторії РФ вертольота, який рухався вздовж лінії державного кордону на відстані 500 м.

Об 11.5830.07.14 прикордонним нарядомвід пункту пропуску«Тимкове», виявлено БПЛА, який на висоті до 1 км, слідував над територією України вздовж кордону в напрямку н.п. Кодима.

Випадків переправлення з Криму через Азовське море в Донецьку область зброї не зафіксовано жодним правоохоронними органом та силовим підрозділом України. Для додаткового висвітлення надводної обстановки здійснюється повітряна розвідка вертольотами Держприкордонслужби.

З метою прикриття морської ділянки державного кордону в Азовському морі та недопущення висадки на узбережжя в межах Донецької, Запорізької, Херсонської областей збройних формувань, засобів терору та охороні рейдів портів Маріуполь, Бердянськ та Генічеськ задіяні 7 корабельно-катерних тактичних груп Морської охорони Держприкордонслужби України.

У чергуванні та готовності до активних дій ще перебуває 5 кораблів та 9 катерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ