Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині за незаконні рішення до відповідальності притягнули суддю

Прокуратура Львівської області завершила досудове розслідування у кримінальному провадження щодо судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області про постановлення ним неправосудних рішень та службового підроблення за ч. 2 ст. 375, ч. 1 ст. 366 КК України, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Розслідуванням установлено, що суддя упродовж 2011-2012 років своїми неправосудними рішеннями у цивільних справах фактично розпорядився нерухомим майном, що розташовано на території міста Львова, чим створив передумови до його вибуття з комунальної власності.

Так, слідством установлено 5 випадків ухвалення суддею завідомо неправосудних рішень про закриття провадження у справах у зв’язку з визнанням мирових угод, на підставі яких за фізичними особами, які виступали фіктивними сторонами у справах, визнано право власності на 12 приміщень загальною площею майже 2,5 тис кв м та загальною вартістю понад 3,5 млн грн, розташованих на території м. Львова та належних територіальній громаді міста.

Запобіжним заходом підозрюваному обрано заставу та ініційовано питання про відсторонення його від посади.

Обвинувальний акт скеровано до суду.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ