Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Солдатські матері пропонують державі укладати з солдатами договір про соцзахист

У середу, 30 липня в будинку офіцерів м. Львова відбулася спільна конференція Обласного фонду «Солдатські матері - за нову армію», ГО «Майбутнє Батьківщини», ГО Всеукраїнського фонду «Надія армії» та Громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього» , «Адвокатського бюро Огійчука» з метою вирішення проблем родин військовослужбовців, повідомили організатори.

На конференції взяли участь жінки не тільки з західних областей, але й делегати зі всіх регіонів України, а також матері хлопців, які зараз беруть участь в АТО.

Розпочав конференцію настоятель гарнізонного храму  святих Петра і Павла отець Степан Сус молитвою за Україну. Він наголосив, що сьогодні ми маємо думати і діяти разом, шукати правди і порозуміння.

«Ніхто з нас не готувався до війни. Але нині ми маємо зробити все, щоб зупинити агресію та захистити наших хлопців», - наголосив він.

Голова Львівського обласного фонду «Солдатські матері -  за нову армію» Анна Мутарзіна  закликала присутніх до хвилини мовчання за загиблими, та запропонувала провести конференцію у формі діалогу між громадськістю та представниками Збройних Сил України.

«Ми не знаємо чи це АТО, чи це війна, але там гинуть наші діти, тому ми хочемо сьогодні почути відповіді від представників Міністерства оборони, чому в АТО забирають необстріляних дітей, а не професійних військових», - зазначила Мутарзіна.

Звертаючись до присутніх, голова громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього» Олена Пономарьова наголосила: «Я дуже хочу, щоб наше зібрання не звелося просто до обміну емоціями та думками. Нам потрібні реальні кроки».

Також  Пономарьова зазначила, що по-перше, нам потрібно виважено, детально, крок за кроком опрацювати всі без винятку етапи – від призову до повернення, і головне – виявити слабкі місця, зрозуміти де відбуваються порушення.

По-друге, ми маємо чітко по кожному етапу виробити наші пропозиції - що саме треба робити для забезпечення максимального і всебічного захисту наших солдат. 

 «Ще ми хочемо запропонувати владі свій варіант єдиного Договору влади з військовослужбовцем – контрактником, призовником або добровольцем – що максимально його захистить, адже  законодавство, як виглядає, сьогодні  не працює», - наголосила вона.

На конференції також був присутній адвокат Олег Огійчук, який розробив  відповідний проект договору.

Відтак, у п’ятницю 1 серпня 2014 року  учасники конференції планують передати до Адміністрації Президента, Кабінету міністрів та Міністерства Оборони відповідні документи.

Співорганізатори конференції: Обласний фонд «Солдатські матері - за нову армію», ГО «Майбутнє Батьківщини», ГО Всеукраїнський фонд «Надія армії», Громадське об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього», Адвокатське бюро Огійчука О.А.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ