Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС: російське керівництво продовжує курс на підрив європейської та світової безпеки

МЗС України висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з появою інформації про порушення Російською Федерацією своїх зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (РСМД) від 1988 року. Про це йдеться у коментарі МЗС України.

Відповідно до положень зазначеного Договору Росія як одна з його сторін зобов’язалась ліквідувати свої ракети середньої і меншої дальності, не мати та не виробляти таких ракет у майбутньому, а також не проводити їх льотних випробувань.

Порушення Росією своїх зобов’язань за Договором РСМД, як і нехтування положеннями Будапештського меморандуму щодо гарантій безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, а також розв’язання агресії проти України свідчать про продовження російським керівництвом свідомого курсу на підрив європейської та світової безпеки, руйнацію міжнародно-правових засад у сфері стратегічної стабільності та контролю над озброєннями.

Україна, яка свого часу забезпечила ліквідацію ракет цього класу на своїй території, продовжує неухильно дотримуватись положень цього Договору.

Україна, зробивши безпрецедентний внесок у справу ядерного роззброєння, підтримує зусилля світового товариства на шляху зменшення напруги у світі, протидії загрозам поширення і застосування зброї масового знищення та засобів її доставки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ