Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бійцям 51 механізованої бригади загрожує від 2 до 10 років в’язниці

Бійцям 51 механізованої бригади, які повернулися з території РФ загрожує від 2 до 10 років в’язниці. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст «Інтера» Роман Бочкала.

«Продовження історії бранців з 51й бригади, які опинилися в Росії, а нині перебувають під вартою в Запоріжжі. Сьогодні хлопцям були пред'явлені підозри в скоєнні злочину, передбаченого ст. 409 Кримінального кодексу України. До цього бійці перебували в статусі свідків», ­ пише він.

За словами журналіста, прокурору незрозуміло, чому наші військовослужбовці залишили свої бойові позиції. Бійці запевняють - були змушені це зробити. Залишилися з одними автоматами проти мінометів і градів. Також їх звинувачують в контактуванні з ФСБ.

Водночас, пише він, хлопці розповіли про період свого перебування в Росії і про те, як вони повернулися в Україну.

«У Ростовській області їх тримали в якомусь ангарі. Приводили російських журналістів - ті задавали провокаційні питання, але наші не відповідали. Вмовляли залишитися в якості біженців. Хлопці навідріз відмовилися. Прийнявши це до уваги, а також ту обставину, що всі полонені родом із західної України, росіяни зрозуміли - кіна не буде. Після цього прикордонники РФ доставили українських військових на міжнародний пункт пропуску Матвіїв Курган - Успенка в Донецькій області та передали нашим прикордонникам, митникам. Ремарка: з українського боку пункт пропуску контролюють сепаратисти, стверджують бранці. Питання в тому, чиї накази виконують наші прикордонні служби, що там знаходяться? Пізніше під'їхали українські військові та забрали полонених колег», - розповів Роман Бочкала.

Їм загрожує від двох до десяти років в'язниці, додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ