Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меджліс: Окупанти хочуть заборонити "Фонд Крим"

У четвер 31 липня співробітники кримської «прокуратури» прийшли з повісткою у благодійну організацію «Фонд Крим» у Сімферополі по вул. Шмідта, 2, де також розташовується Меджліс кримськотатарського народу.

Про це Крим.Реалії повідомив керівник управління зовнішніх зв'язків Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін.

«Згідно з повісткою, яку принесли, «Фонд Крим» має сьогодні з'явитися в прокуратуру і надати звіти про свою роботу за весь період своєї діяльності. Але це нереально, тому що на такі звіти піде мінімум кілька днів», – сказав Хамзін.

За його словами, такі вимоги завищені навіть у рамках російського законодавства. При цьому в повістці немає ніяких посилань на конкретні постанови.

Як зазначив Хамзін, нинішня «влада» руками силовиків продовжує таким чином тиснути на Меджліс. Він допускає, що діяльність «Фонду Крим» хочуть заборонити.

«Фонд Крим є дуже важливою для нас організацією, він є благодійною організацією нашої структури, – говорить Хамзін. – Я думаю, вони обов'язково вигадають якісь порушення і цілком можливо, що вони працюватимуть на заборону діяльності цього Фонду».

Він також зазначив, що засновником Фонду є Курултай кримськотатарського народу, президент якого – національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв, опальний до нинішньої «влади». Потрібно це враховувати, вважає Хамзін.

«Ми відчуваємо пресинг, звичайно, в рамках таких дій, коли нам не дають навіть висловитися, коли відбувається порушення вже навіть російського законодавства з метою знищення Курултаю і Меджлісу», – зазначив він.

За його словами, якщо ситуація ускладнюватиметься, Фонд і Меджліс шукатимуть підтримки та захисту в міжнародних правових структурах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ