Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Речники АТО дезінформують Президента та громадян: частини 72-ї та 79-ї бригад досі заблоковані на кордоні?

Заяви речників АТО, зокрема пана Лисенка, про те, що на кордоні повністю розблоковані всі військові частини, які перебували в оточенні терористів та потерпали від двосторонніх обстрілів із систем залпового вогню «Град», як з території підконтрольній терористами, так і з території Росії, не відповідають дійсності. Про це Гал-інфо повідомив голова громадської організації ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Станом на сьогоднішній ранок ми не маємо підтвердження цієї інформації у самих бійців заблокованих частин 72-ї та 79-ї бригад. Тим часом в Генштабі повідомили, що ведуть бої та намагаються прорватися до 79-ї аеромобільної бригади.

А у прес-центрі АТО повідомили, що повністю відновили постачання продовольства 79-й бригаді. «Окрім своїх солдатів, годуємо місцеве населення», - було сказано в повідомленні. Невідомо кого годують в прес-центрі АТО, але за нашою інформацією, станом на 11.00 немає фактів, які б підтверджували надходження колон з продовольством до заблокованих частин та їх розблокування, про яке говорять речники АТО. Бійці змушені економити харчі.

Колона, яка кілька днів тому намагалася прорватися до них, потрапила у засідку, тому продовольства у повному обсязі вони так і не отримали. Очевидно, що маршрут пересування цієї колони терористи отримали завчасно, що дає підстави говорити про наявність зрадників у штабі. Бійці зараз змушені економити їжу, тому вони споживають галети і їдять раз на день. Виникає логічне питання, то з яких запасів і кого з місцевих мешканців годують в штабі АТО?», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що вже 17 день бійці 72-ї та 79-ї бригад перебувають у повній блокаді.

«Ситуація надзвичайно критична. Потрібно терміново вживати усіх необхідних заходів, приймати рішення і рятувати українських військових. Незважаючи на все військові тримаються мужньо та відбивають постійні атаки терористів», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ