Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура взялася за будову біля озера «Задорожне»

Під час перевірок із залученням органів контролю прокурори виявили незаконну забудову та самовільне захоплення земельних ділянок у водоохоронній зоні водойми «Задорожне» на території Миколаївського району, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ст.356 та ч.  2, ч. 4 ст.197-1 КК України - самоправство, самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво.

Зазначимо, що вказані порушення уже були підставою для вжиття заходів прокурорського реагування. Однак, посадовцями органів державної виконавчої служби не вжито жодних заходів до   виконання  рішень судів, постановлених за позовами прокуратури, про звільнення згаданої території водойми «Задорожне» та демонтаж самочинно зведених об’єктів. Відповідну правову оцінку діям цих службових осіб буде надано у межах кримінального провадження за  ч. 2 ст. 382 КК України - невиконання судового рішення.

Крім цього, згадана перевірка засвідчила, що протиправне захоплення згаданої території є, у тому числі, наслідком бездіяльності  Миколаївської районної державної адміністрації, що самоусунулась від вжиття заходів для винесення в натуру меж прибережної захисної смуги.

З метою усунення цих порушень та притягнення винних посадових осіб до відповідальності прокуратурою внесено подання на адресу голови райдержадміністрації. 

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ