Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дві помилки Порошенка

Президент України допустив дві дуже важливі помилки. Перша – дозволив Путіну втягнути себе у історію з «гуманітарним конвоєм». Друга – не зумів вплинути на обрання очільника УПЦ МП, яка контролює Донбас. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Олег Соскін.

За його словами, Путін зумів досягнути тактичної переваги через історію з «гуманітарним конвоєм». Хтось з оточення Порошенка дав йому хибну пораду щодо лінії поведінки у цій історії з «гуманітарним конвоєм».

«Путін втягнув Порошенка у цю гру з «гуманітарним конвоєм». Думаю, що тут спрацювали Медведчук та Кучма. Цим «гуманітарним конвоєм» Путін планував зайти у Харків, так мав відкритися другий фронт і початися вторгнення, але це у них не вийшло, тому зараз вони намагаються прорватися через Ізварине. Цей «гуманітарний конвой» - повна маячня, адже Росія агресор, який захопив і окупував нашу територію, передає терористам зброю та розбомбив дві великі області. Якщо цей «гуманітарний конвой» зайде в Україну, то це буде пряме вторгнення», - наголосив політолог.

Він також додав, що Порошенко, який допустивши проходження цього «гуманітарного конвою», фактично легітимізує терористичні організації ЛНР та ДНР.

«Кому йде цей вантаж? ЛНР і ДНР! Українському населенню і українських областях їхній гуманітарний вантаж не  потрібний, адже допомога повинна йти тільки від уряду. Залучивши до цієї справи «Червоних хрест», українська сторона фактично легітимізує бойовиків, як «повстанців». Вже почалося призупинення активної фази АТО. Якщо до кінця тижня не вдасться взяти Донецьк і остаточно знищити ДНР, то на цих територіях відбудеться становлення терористів. Варто визнати той факт, що на території України вже давно воюють професійні російські військові», - сказав Соскін.

Він наголосив, що дозвіл на перетин кордону російського «гуманітарного конвою» - це інтернаціоналізація конфлікту на Донбасі та легітимація терористичних організацій ДНР та ЛНР.

«Допомога від агресора – це нонсенс», - заявив Олег Соскін.Після смерті Митрополита Київського і всієї України Володимира треба було зняти церкву УПЦ МП з реєстрації.

«Організацію, які відкрито підтримує окупанта потрібно ліквідувати», - сказав політолог.

Він також зазначив, що обрання предстоятелем Церкви УПЦ МП митрополита Буковинського та Чернівецького Онуфрія спричинить до посилення структури цієї релігійної організації.

«Він жорстка людина. Він не є проукраїнським і проводить промосковську політику. Мені здається, що тут не обійшлося без втручання Новінського. Все було погоджено з Кірілом і думаю, що він уважно спостерігав за цим процесом», - сказав політолог.

Як зазначив Олег Соскін,Митрополит Онуфрій робив акцент на тому, що «в Україні є тріщина між Сходом і Заходом».

«Нема ніяких тріщин. Ти монах, то служи Богу, а не лізь у геополітику. Він сформувався в часи КГБ і по своїй суті є представником КГБістської церкви», - сказав Олег Соскін.

Він також додав, що очікувано відбуватиметься перехід окремих єпархій УПЦ МП під начало УПЦ КП.

«Така тенденція спостерігатиметься на Заході та в Центрі України. Будуть відходити ті священики, які не бажають служити окупантам і ворогам. Варто зауважити, що війна йде там де панує УПЦ МП. Окрім того, у своєму першому виступі Онуфрій не закликав терористи скласти зброю та піти з України. Маю надію, що не лише священики, але й єпископи будуть переходити в УПЦ КП. Нам потрібно посилити стосунки з Константинополем і розірвати зв'язок з Москвою», - наголосив Олег Соскін.

Він підсумував: «Це поразка Порошенка. Він дуже заслабкий, щоб у такий складний період бути президентом. Він програв Путіну цю гру з «гуманітарним конвоєм» і не втримав церкву на своїй території».

Фото: radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ