Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп США: Росія не має права посилати конвой в Україну

Державний департамент США вважає, що Росія не має права надсилати свій конвой в Україну без дозволу української влади. Про це в четвер під час брифінгу заявила представник Держдепу Марі Гарф.

"Не варто й говорити, що Росія не має права надсилати транспортні засоби чи персонал чи будь-який вантаж в Україну без однозначного дозволу уряду", – сказала вона.

Гарф наголосила, що незмінними залишаються вимоги, згідно з якими вантаж повинен бути перевірений на кордоні.

Вона також нагадала, що український уряд надіслав власну гуманітарну допомогу в зону АТО, зокрема – 75 вантажівок в Луганськ, які доставлять туди 800 тонн вантажу.

"Ми закликаємо проросійських сепаратистів, які наразі контролюють Луганськ, дозволити людям отримати доступ до цієї допомоги", – додала Гарф.

Як відомо, російський конвой має намір перетнути український кордон у місці, яке контролюється сепаратистами. Наразі він знаходиться неподалік кордону.

Москва ігнорує вимогу Києва не в’їжджати на територію України і перевантажити вміст вантажівок у машини Червоного хреста.

В четвер ввечері декілька російських військових бронемашин, які йшли разом з вантажівками, перетнули кордон з Україною на очах західних журналістів.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ