Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сморід у Шевченківському районі спричиняє несправний колектор

Через несправний каналізаційний колектор міста Винники мешканці Шевченківського району міста дихають смородом. Окрім цього, витоки, які утворилися від аварійної труби, забруднюють навколишню місцевість, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», каналізаційні стоки з Винник транспортують через азбестоцементний колектор довжиною 9 км на очисні споруди Львова. Однак зараз колектор протікає. Біля нього утворилося 4 великі озера з фекаліями, які є причиною неприємного запаху в Личаківському та Шевченківському районах Львова. Господарем аварійної труби є Винниківська міська рада.

«Головною причиною аварійного стану колектора є недотримання правил експлуатації, зокрема приймання надмірно забруднених каналізаційних стоків від підприємств харчової промисловості без додаткової очистки. Високий рівень органічних речовин у таких стоках призводить до процесів гниття, утворення сірководню та руйнування колектора.

До винниківського колектора підключено трубопровід від ТзОВ «Барком», яке розташоване у с.Підбірці. Це підприємство не має локальних очисних споруд, відтак здійснює скиди понаднормативно забруднених стоків. Власне, саме таким чином усі підприємства Винник, Лисиничів та Підбірців недобросовісно користуються каналізацією та не несуть жодних зобов’язань по очищенню надмірно забруднених стоків, оскільки мають прямі договори з МКП «Винниківське». Натомість Винниківська міська рада не контролює підприємства, не перевіряє склад цих стоків

Це призводить до неналежних умов експлуатації  і як наслідок до руйнування колектора. А це одна з головних причин неприємного запаху. Тому увесь комплекс заходів, які розробила міська влада для подолання проблеми неприємного запаху, не дасть результату, якщо самі підприємці теж не зрозуміють своєї відповідальності», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ