Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Терористи свідомо знищують економіку Донбасу, - Яценюк

Щохвилини терористи умисно наносять мільйонні збитки Україні, руйнують наш економічний потенціал. Терористи б'ють по найбільш важливим об'єктам української інфраструктури: по шахтам, електростанціям, електромережам, по залізниці, по мостам, по комунікаціям. Про це н своїй сторінці у Фейсбук пише прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Абсолютно зрозуміло, що це сплановані акції для того, щоб нас задушити економічно. Росія усвідомлює, що на відновлення Донбасу вже будуть не мільярди гривень, а мільярди доларів, які десь треба брати», - зазначив він.

За словами прем’єра, попри вкрай складну ситуацію, Україна  продовжує співпрацю з МВФ, Світовим банком й іншими іноземними кредиторами. Саме вони дають оцінку ефективності українських економічних реформ. І Уряд очікує на таку оцінку 29 серпня, коли відбудеться засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду. Кредити дають тільки тоді, коли бачать, що в країні проходять реформи і зміни.

«Якщо 29 числа МВФ прийме рішення про виділення наступного траншу в розмірі 1,4 мільярда доларів США, це означатиме, що ми рухаємося в правильному напрямку», - додав він.

«Мене не задовольняє швидкість і глибина цих реформ, але той поступ, який сьогодні у нас є, дає можливість сподіватися на економічну стабілізацію після того, коли в країні буде мир. А за мир в сучасних умовах треба боротися», - резюмував Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ