Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть тренінг для фотокореспондентів та операторів з роботи у воєнний час

Незалежна спілка журналістів України проведе у Львові тренінг для фотокореспондентів, операторів та стрімерів. Їм розкажуть як працювати в умовах війни та в мирний час, про етику репортерів та авторське право. Семінар відбудеться 22 серпня о 16:00 в офісі Львівської обласної організації НСЖУ (вул. Соломії Крушельницької, 5/3). Про це йдеться у прес-релізі НМПУ.

Під час семінару відомий львівський фотокореспондент Мирослав Пархомик, грунтуючись на своєму багаторічному досвіді роботи оператором телебачення та пізніше фотокореспондентом, розповість, як краще поводитись журналістам, фотографам та операторам під час висвітлення масових акцій, прес-конференцій, вуличних акцій, аби не заважати одне одному. Експерт познайомить вас з так званою «етикою фотокореспондентів та операторів», та на зрозумілих прикладах розповість про поширені помилки журналістів.

Фотокореспондент агентства LUFA Віталій Грабар розповість про реалії роботи фотокореспондентів з світовими фотоагентствами, редакціями загальноукраїнських та регіональних видань. Також ознайомить учасників семінару з законодавством в сфері авторського права, розповість про реальний стан дотримання законів в сфері фотожурналістики і дасть практичні рекомендації.

Виконавчий секретар Львівського осередку НМПУ Ольга Лучка розповість про права фотографів та операторів під час роботи з міліцією, висвітлення вуличних акцій. Також впродовж презентації наведе та пояснить практичні механізми правового захисту у конкретних ситуаціях перешкоджання зйомці працівниками правоохоронних органів.

Представник Прес-центру Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України пояснить як знімати військових та військові дії, обмеження щодо фотографування військових об’єктів.

До участі в семінарі запрошують фотожурналістів, операторів, стрімерів та репортерів. Участь в семінарі безкоштовна. Для участі потрібно попередньо акредитуватись за номером телефону 0972990724 – Ольга Лучка, виконавчий секретар Львівського осередку НМПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ