Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент підписав Закон про відновлення діяльності військових прокуратур

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо утворення військових прокуратур», яким відновлюється діяльність військових прокуратур в країні, повідомила прес-служба Президента України.

Закон №1642-VII визначає порядок утворення, укомплектування та матеріально-технічного забезпечення військових прокуратур, а також соціального захисту їх працівників зі статусом військовослужбовців.

Згідно з Законом, до військових прокуратур належать Головна військова прокуратура (на правах структурного підрозділу Генеральної прокуратури України), військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури, прирівняні до прокуратур міст і районів. Головну військову прокуратуру очолює заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор.

У випадках, коли в силу виключних обставин на певних адміністративно-територіальних одиницях не діють органи прокуратури України, які мають здійснювати там нагляд, за рішенням Генерального прокурора України виконання їх функцій може покладатися на військові прокуратури. Утворення, реорганізація та ліквідація військових прокуратур, визначення їх статусу, компетенції, структури і штатів здійснюється Генеральним прокурором України.

Військовими прокурорами і слідчими призначаються громадяни з числа офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають вищу юридичну освіту.

13 квітня 2012 року ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України», пунктом 13 якого в Закон України «Про прокуратуру» внесено зміни, в тому числі, вилучені положення щодо військових прокуратур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ