Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У Стрию виявлено несанкціоноване захоронення небезпечних відходів

Народний депутат України, заступник голови політичної партії «Громадянська позиція» Олег Канівець направив депутатське звернення на міністра екології та природних ресурсів щодо несанкціонованого захоронення відходів на території військових складів у м. Стрий, Львівської області. Про це повідомляє прес-служба парламентаря.

«У Стрию на території колишніх складів Міністерства оборони України (вул. Сколівська, 14) громадськими активістами було виявлено незаконне захоронення речовини невідомого походження, що викликало серйозну стурбованість громадськості. Працівниками Стрийської СЕС та відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Львівській області було відібрано проби ґрунту на наявність у ньому перевищення норм гранично допустимих викидів забруднюючих речовин», – зазначається у депутатському зверненні.

Крім того, за фактом незаконного зберігання й захоронення відходів відкрито кримінальне провадження. «Стрийським міським відділом ГУМВС України у Львівській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом забруднення земель речовинами, шкідливими для життя, здоров’я людей та навколишнього середовища» – говорить Олег Канівець.

Нардеп наголошує, що органи місцевого самоврядування та державні структури, які мали б здійснювати контроль за дотриманням чинного природоохоронного законодавства, фактично не мають доступу до даної території, що унеможливлює проведення належного розслідування. Відтак, враховуючи, що несанкціоноване та безконтрольне захоронення небезпечних відходів може створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища і здоров'я людей, Канівець звертається до міністра екології та природних ресурсів Андрія Мохника здійснити перевірку зазначених фактів.

Як відомо, на території Стрия та Стрийського району внаслідок реформування Збройних сил України в період з 1991 по 2005 рр. вивільнились об’єкти власності, а саме військові містечка та земельні ділянки, що продовжують перебувати у підпорядкуванні Міноборони. Однак на цей момент невідомо, чи земельна ділянка, на якій виявлені небезпечні відходи, перебуває у підпорядкуванні Міноборони, чи вона передана у користування (власність) іншим суб’єктам  господарювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ