Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські правоохоронці на камеру будуть здавати тести з фізичної підготовки

У ГУ МВС Львівщини триває підготовка до початку реформування. Наразі зібрано інформацію з трьох підрозділів міліції щодо їхньої роботи. Про це сьогодні, 22 серпня, під час прес-конференції розповів заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВСУ у Львівській області Роман Баховський.

«Ми маємо намір вдосконалити процес підбору персоналу та запровадити відеореєстрацію заліків з фізичної підготовки працівників міліції та інших тестів. Також перевіряти їх на поліграфі. Ми не будемо вводити окрему посаду поліграфолога, цим буде займатися один із працівників, людина яка матиме усі необхідні дозволи. Обладнання теж буде сертифіковане», - сказав Роман Баховський.

Підготовку до цих процесів мають намір завершити протягом двох місяців. Додамо, що сам Роман Баховський, який був активним учасником Майдану і саме через це 30 листопада звільнився з міліції, вже пройшов публічну перевірку на детекторі брехні.

За його словами, інші працівники ГУ МВС Львівщини пройдуть таку перевірку тоді, коли буде відповідне доручення начальника міліції Львівщини.

«Для цього потрібно обладнати спеціальну кімнату із відеоспостереженням, щоб гарантувати достовірні висновки», - наголосив Роман Баховський.

Також за його словами, в рамках підготовки до реформування міліції мають намір запровадити автоматизацію кадрового управління.

Загалом на Львівщині над реформуванням правоохоронних органів працює понад 120 експертів, об’єднані у сім робочих груп.

Як зазначив активіст ГМ «Опора», член комісії з пілотного реформування міліції при МВС Тарас Гаталяк, експерти вивчатимуть досвід поляків. Усі напрацювання стануть основою для нового закону про міліцію.

За його словами, напрацювання концепції реформування міліції має завершитися наприкінці листопада цього року.

«Ми будемо просити продовжити цей термін, адже неможливо перевірити усе за такий малий проміжок часу», - зазначив Тарас Гаталяк.

Окрім того, за словами представниці громадського сектору Наталії Куби, робоча група напрацьовує нові показники оцінки ефективності роботи міліції.

«Ефективність роботи міліції вимірюється винятково статистичними показниками, а нам потрібно запровадити такі показники, які б орієнтувалися на думку суспільства, розробити і впровадити систему зовнішніх показників ефективності, а також самооцінки працівників міліції, щоб виявити проблеми, які працівники міліції бачать із середини», – сказала Наталія Куба.

Фото - dso.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ