Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко поговорив з головами фракцій про дострокові вибори

Президент України Петро Порошенко провів консультації з керівниками фракцій та груп Верховної Ради, які, згідно Конституції, Глава держави проводить у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Парламенту, повідомила прес-служба Президента України.

Президент відзначив, що протягом місяця після припинення існування коаліції у Верховній Раді не було сформовано нової, тому згідно Конституції є право достроково припинити повноваження Парламенту. Таке рішення приймається після консультацій з Головою Верховної Ради, його заступниками та головами фракцій.

Президент наголосив, що час, відведений Конституцією на формування нової коаліції, спливає 24 серпня. Рішення про припинення повноважень Верховної Ради VII-го скликання не означатиме, що Верховна Рада припиняє роботу, зазначив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що існує надзвичайна важливість розгляду низки питань, перш за все – ратифікації у вересні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. «Я сподіваюся на активну роботу та швидку ратифікацію з тим, щоб вже у вересні ратифікаційні грамоти були передані до Європейської Комісії в Брюссель», - сказав Президент.

Глава держави також зауважив на необхідності продовження бюджетного процесу, зокрема, внесення змін до бюджету 2014 року та затвердження бюджету на 2015 рік.

Президент також висловив сподівання, що депутати повернуться до розгляду виборчого законодавства, акцентувавши увагу на пропорційній моделі виборів за відкритими списками.

Серед технічних виборчих питань Глава держави відзначив необхідність розгляду питання про зміну меж виборчих округів на території Донецької та Луганської областей з тим, щоб «захистити волевиявлення громадян».

Президент також закликав народних обранців «в умовах великих навантажень на бюджет скоротити видатки на виборчу кампанію».

Петро Порошенко назвав першочерговим пріоритетом забезпечення прозорого відкритого виборчого процесу з рівними правами для виборців.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ