Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

16 медійників потраплять до нового парламенту

Загалом у Верховній Раді буде понад 20 депутатів, близьких до медійної галузі.

Понад десять колишніх і діючих медійників стануть народними депутатами за партійними списками. Нагадаємо, до Верховної Ради потрапляють п’ять політичних сил: Партія регіонів, «Батьківщина», УДАР, КПУ і «Свобода». У виборчих списках практично всіх цих політсил є журналісти і власники медіа.

Зокрема, Партія регіонів проведе до парламенту радника президента України Ганну Герман (№ 13), колишнього керівника одеського телеканалу РІАК Світлану Фабрикант (№ 25) і поки що діючих народних депутатів – членів Комітету з питань свободи слова та інформації Олену Бондаренко (№ 47) і Миколу Баграєва (№ 51).

Від «Батьківщини» в новому парламенті знову будуть колишній голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко (№ 33), член цього комітету Олександр Абдуллін (№ 28), голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк (№ 60), нинішній голова цього комітету і генпродюсер 5-го каналу Юрій Стець (№ 63), а також засновник «Чорноморської ТРК» Андрій Сенченко (№ 48). Крім того з’явиться й новий депутат-журналіст, а саме директор телеканалу ТВі (ТОВ «ТРК “Телерадіосвіт”») Микола Княжицький (№ 11).

Разом з УДАРом до парламенту повернеться колишній прес-секретар президента Віктора Ющенка та екс-президент інформагенції УНІАН Ірина Геращенко (№ 6) та екс-журналіст, екс-прес-секретар Юлії Тимошенко Віталій Чепинога (№ 40), а також увійде до Ради новий депутат – директор продакшн-студії «Медіум-ТВ» Рустам Раупов (№ 22).

Серед комуністів знову в парламенті буде головний редактор газети «Комуніст», заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Голуб (№ 11).

Всеукраїнське об’єднання «Свобода», яке так само, як і УДАР, вперше стало парламентською політичною силою, провело до парламенту заступника головного редактора газета «Свобода», колишнього спортивного журналіста, телеведучого Ігоря Мірошниченка (№ 4) і прес-секретаря партії Юрія Сиротюка (№ 14).

Водночас низка колишніх і діючих медійників не потрапила до парламенту через те, що їхні партії не подолали п’ятивідсотковий бар’єр. Зокрема, не пройшли за партійним списком «Нашої України» прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова (№ 4), директор ПП «Україна молода» Михайло Дорошенко (№ 6), заступник директора ТВі (ТОВ «ТРК “Телерадіосвіт”») Валентина Руденко (№ 13), генеральний директор Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина» Ольга Бабій (№ 24).

Партія зелених намагалась провести в парламент телеведучого, директора ТОВ «Джеджула м’юзік» Андрія Джеджулу (№ 3) та співвласника Business Radio Group, директора ТОВ «Сенд Рекордз» Євгенія Євтухова (№ 7).

Володимир Поліщук, який був під № 3 у списку Ліберальної партії України, не стане нардепом і залишиться на посаді начальника управління зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

Не пройшли до Ради від політичної партії «Україна майбутнього» телеведуча ТОВ «БіЕндДі» Дарія Шилова (Даша Ши, № 2) та головний редактор газети «Новомосковськ сьогодні» Ольга Бугай (№ 20).

Нагадаємо, що в мажоритарних округах на виборах до парламенту перемогли президент мистецької агенції «Територія А» і співвласник музичного каналу OTV Олександр Бригинець, екс-керівник продакшн-студії «Закрита зона», народний депутат Володимир Ар’єв, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Оксана Калетник, власник 5-го каналу та низки інших медіа, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, власник ТРК «Ера», народний депутат Андрій Деркач, власник Першого ділового каналу, народний депутат Ігор Шкіря, засновник газети «Високий замок» Степан Курпіль.

Водночас не потрапили до парламенту екс-журналіст ТВі Костянтин Усов, журналіст Тетяна Чорновіл, генпродюсер телеканалу ZIK Дмитро Добродомов, екс-гендиректор Дніпропетровської ОДТРК Вікторія Шилова, екс-член Нацради Ігор Курус, ведуча «Київського форуму» на КДРТРК Рена Назарова, телеведуча, народний депутат Ольга Герасим’юк, телеведуча Наталя Розинська, екс-телеведуча й адвокат Тетяна Монтян, журналіст Олена Кочкіна, керівний партнер «Савік Шустер студії» Павло Єлізаров, Ігор Тупікін, журналіст Олесь Бузина та журналіст «Інтера» Геннадій Стамбула.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ