Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У вересні проведуть альтернативний аудит вартості проїзду у маршрутках

Центр «Наше право» вважає упередженим і неадекватним проведення так званого «незалежного аудиту» розрахунку тарифів у львівських маршрутках на замовлення і кошти перевізників, у якому стверджується, що справжня вартість проїзду в міському автотранспорті нині становить не три, а майже п’ять гривень, повідомила прес-служба ІПЦ «Наше право».

«Обсяги пасажиропотоку і цифри, які показують нам у цих звітах, і ще й хочуть презентувати на «громадських» обговореннях, є нічим іншим як відвертою профанацією ідеї самого громадського аудиту та громадських слухань як таких», - йдеться в повідомленні.

На думку юристів Центру, замовлений управлінням транспорту і зв’язку ЛМР так званий «аудит», який оплатили самі ж перевізники у розмірі 9,6 тис. грн,  є «сумішшю маніпуляцій і заказухи, профанацією чиновників і неприхованим бажанням перевізників ввести суспільство в оману».

«Зрештою,  яке відношення має міська рада до результатів аудиту? Які правові підстави для проведення так званих громадських слухань щодо обговорення звіту з проведення перевірки тарифу на перевезення пасажирів? Що конкретно ці слухання повинні вирішити? Чи коректно без жодних положень і на власний розсуд використовувати таку форму місцевої демократії як громадські слухання?», - зазначили у ІПЦ.

Як зауважили активісти, найбільше дивує гіперактивна позиція начальника управління транспорту ЛМР Віктора Щира щодо захисту виконавців і результатів оприлюдненого так званого «аудиту».

«Це або непрофесіоналізм, або корупційний лобізм інтересів групи перевізників. Якщо такі «розрахунки» начальник управління вважає обґрунтованими, то йому краще написати заяву про звільнення», ­- зазначають у «Нашому праві».

«Наше право» закликає усіх небайдужих активістів до співпраці та проведення у вересні альтернативного громадського аудиту і перевірки розрахунку тарифів у львівських маршрутках. Просять зголошуватись на е-пошту  [email protected]. Альтернативний аудит проведуть безпосередньо за кошти пасажирів і ГО ІПЦ «Наше право».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ