Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Колодій попросив Гелетея забезпечити ротацію бійців 80-ої аеромобільної бригади

В суботу, 23 серпня, до голови Львівської обласної ради звернулися батьки військовослужбовців 80-ої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Ці хлопці нині несуть службу на сході України, а саме в тих місцях, де точаться найбільш запеклі бої з терористами. Наступного дня, 24 серпня, Петро Колодій особисто зустрівся з батьками, щоби почути від них інформацію, яку вони отримують безпосередньо від своїх дітей, що воюють на Сході, повідомила прес-служба Львівської облради.

Жінки та чоловіки, які прийшли до голови Львівської обласної ради, зазначили, що їхні діти в зоні бойових дій перебувають майже півроку – від 9 березня. Вони були одними з перших, хто став на захист народу України. Мужні та відважні, хлопці виграли не одну битву. Але піврічне перебування в таких умовах і без відпочинку – почало даватися взнаки.

Відтак, батьки просили очільника обласної ради посприяти їм в організації зустрічі з представниками Міністерства оборони України, щоби закликати останніх докласти всіх зусиль для проведення ротації військовослужбовців, які нині потребують фізичного відпочинку.

Зі свого боку Петро Колодій, уважно вислухавши батьків, обіцяв зробити все від нього залежне, аби батьки змогли зустрітися з представниками головного оборонного відомства країни. Також голова обласної ради підписав звернення стосовно ситуації із бійцями 1-ого АЕМДБ (1, 2 і 3 роти, 1-а мінометна батарея, окремі взводи) 80-ої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, яке скерував Міністрові оборони України Валерію Гелетею.

Звернення подаємо повнотекстово:

«Шановний Валерію Вікторовичу!

Звертаюсь до Вас у зв’язку із складною ситуацією, в якій опинились військовослужбовці 1-ого АЕМДБ (1, 2 і 3 роти, 1-а мінометна батарея, окремі взводи) 80-ої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Цих хлопців ще 9 березня 2014 року було відправлено на схід України, де нелегку варту вони несуть і до сьогодні – 26 серпня, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Більшість військових 80-ої аеромобільної бригади пройшли навчання в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, здобувши тут відповідний фах та якісну військову підготовку. Саме через те оборонцям цього військового підрозділу впродовж майже піврічного періоду довіряли найбільш гарячі точки ведення бойових дій.

Впевнений, що саме мужність і наполегливість цих відважних воїнів увесь час ведення неоголошеної війни з ворогом допомагала нашій державі здобувати хоча й малі, але все ж перемоги.

Та попри професійну військову підготовку, високий патріотичний дух і готовність захищати рідну державу, півроку безперервних жорстоких боїв позначились на фізичному й моральному станах військовослужбовців.  Львівські десантники є виснаженими, а тому потребують ротації для відновлення сил.

Варто зазначити, що нещодавно, 25 серпня, до Львова зі сходу прибула невелика кількість військових 80-ої аеромобільної бригади. Але йдеться далеко не лише про 25 бійців вказаного вище військового підрозділу, але й про всіх їхніх побратимів (загальна їхня чисельність становить більше 400 військових), які надалі залишаються в місцях найбільш запеклих боїв з терористами.

З огляду на це, прошу Вас забезпечити проведення ротації військових 1-ого АЕМДБ (1, 2 і 3 роти, 1-а мінометна батарея, окремі взводи) 80-ої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України для відновлення фізичних сил та підняття бойового духу вояків, аби ті могли з честю виконати свій обов’язок – захистити суверенітет і незалежність Української держави».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ