Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські окупанти захопили кілька сіл біля Новоазовська, - РНБО

У Донецькій області російські військові захопили кілька сіл біля Новоазовська і ведуть потужний артилерійський обстріл українських позицій. Про це на брифінгу у середу заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Після боїв у вівторок українські силовики закріпилися на східному рубежі с. Безіменне. Траса Новоазовськ-Маріуполь перебуває під нашим контролем", - заявив він.

Лисенко розповів, що змішаними мобільними групами військових, правоохоронців та гвардійців "організовано пости на найбільш небезпечних напрямках ймовірного руху противника в район Маріуполя".

"Місто Новоазовськ обстрілюється як з боку Росії, так і з захоплених позицій на український території. Проте місто залишається під контролем наших сил", - запевнив речник РНБО.

Проте, на північ від Новоазовська "росіяни та терористи захопили села Маркіне, Ковське, Щербак, Клімкіно, Сєдово-Василівка, Кузнеці, Рози Люксембург. З території РФ йдуть масовані артилерійські обстріли населених пунктів Гусельщиково, Сєдове, Обрив та Холодне".

За його словами, вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил.

Також донецькі бойовики спільно з російськими окупантами зайняли селище Старобешеве Донецької області.

"Розгромлено місцеву лікарню. Поранених, які знаходились у цій лікарні, попередньо евакуювали до Маріуполя та Бердянська", - повідомив Лисенко.

Речник РНБО розповів, що до Маріуполя перекинули підмогу.

"У вівторок ввечері в цей район прибула 1-а оперативна бригада Нацгвардії укомплектована новою технікою, яка здійснила марш в зону АТО після заходів, присвячених Дню Незалежності. Військові посилюють фортифікаційні рубежі", - розповів Лисенко.

Він заявив, що наразі обстановка у самому Маріуполі спокійна та контрольована.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ