Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко обговорив з Ангелою Меркель підсумки Мінської зустрічі

Президент України Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомила прес-служба Президента.

Під час обговорення Петро Порошенко охарактеризував результати багатосторонньої зустрічі у Мінську як позитивні сигнали, які можуть дати початок мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Серед них - знаходження спільних підходів до проблеми контролю за кордоном, конкретні кроки у питанні звільнення заручників, побудова діалогу щодо торгівельних відносин.

Співрозмовники погодились, що логіка мирного плану Президента Порошенка знайшла підтримку серед учасників зустрічі у Мінську. Саме бачення, викладене у мирному плані, може стати основою для практичних кроків з деескалації, які будуть запропоновані найближчим часом, зокрема, для роботи тристоронньої робочої групи із представниками Донбасу.

Також Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили подальший міжнародний формат для переговорів, зокрема, можливість їх продовження у Нормандському або Женевському форматі для роботи над мирним врегулюванням за результатами Мінської зустрічі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ