Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Львівською прокуратурою безстроковий пікет з шинами та барикадами

Сьогодні, 27 серпня, під Львівською прокуратурою розпочався пікет, під час котрого мало не дійшло до бійки. ГО "Платформа вільних людей" на чолі з Любомиром Пелихом звинувачують прокуратуру в некомпетентності і погрожують посадити Андрія Федоренка, вважаючи його винним в так званій "Трамвайній афері".

Пікет розпочався з вимогою до прокуратури завершити розслідування кримінального провадження щодо купівлі уживаних німецьких трамваїв для використання у Львові. Пікетувальники наголошують, що трамваї були придбані за завищеними цінами, а винуватець афери досі не покараний.

"Ми звинувачуємо прокуратуру, та особисто головного прокурора Львівщини в некомпетентності у розслідуванні цієї справи. Ми вимагаємо завершити розслідування цієї справи і посадити у в’язницю Андрія Федоренка, котрий організував цю злочину авантюру", - наголосив Любомир Пелих, керівник "Платформи вільних людей".

Пікетувальники намагались пройти в прокуратуру, однак їх не пропустили охоронці. Натомість прокурор Львівської області Микола Гошовський сам вийшов до пікетувальників. Конструктивного діалогу не вийшло, адже пікетувальники розпочали зі звинувачень до прокурора, та вимагали прийняти їх у різноманітних особистих справах.

Нагадаємо, вживані трамваї TATRA були закуплені Львовом у Німеччини. Вони надходили двома партіями в 2007 та 2008 роках. Загалом місто придбало 21 трамвай. 1 квітня 2009 року прокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» та ТзОВ «С», вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України.

Тодішнього очільника ЛКП "Львівелектротранс" звинуватили в закупівлі трамваї за завищеними цінами та привласнення бюджетних коштів.  Чинний очільник Львівської прокуратури пояснив журналістам, що розслідування справи ускладнено втратою документів у Франківському райвідділі під час так званої "Ночі гніву".

"Ви знаєте, що цей райвідділ був найбільше підданий пошкодженню і там дотепер тривають питання щодо відновлення кримінальних проваджень, наведення порядку", - зазначив Микола Гошовський.

Він також додав, що усі розслідування, котрі проводились у Львові дотепер стосовно справи закупівлі трамваїв, були "гаданням на кавовій гущі". "Найближчим часом ми направимо запит до Німеччини, щодо вартості придбаних трамваїв. Тоді буде зрозуміло, чи завищували ціну, чи ні", - наголосив прокурор.

Він також звинуватив Любомира Пелиха в самопіарі. "Якби їм справді були цікаві факти по цій справі, вони б спершу прийшли на прийом до прокурора, а не влаштовували пікети. Адже я готовий приймати хоч щодня керівників громадських організацій", - додав він.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ