Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Савченко в "суді": У нас вже немає Януковича, у вас скоро не буде Путіна. Відео

Українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують у російському Воронежі, у залі суду висловила сподівання, що режим Путіна в Росії скоро зазнає краху.

Про це вона заявила, виступаючи в суді, повідомляє Громадське.

При цьому Савченко говорила українською мовою та була одягнута в футболку із тризубом.

Надія Савченко в суді

Скріншот із відео Громадського ТБ

Під час засідання вона повідомила, що перебуває в Росії з 24 червня, а не з 30 червня, як про це вказано в матеріалах слідства.

За словами адвоката Савченко Марка Фейгіна, слідство не має доказів провини його підзахисної. Нині у суді оголосили перерву.

"У вас немає справедливості, у вас немає закону. Ваша влада – це просто… Дякувати Богу, у нас уже немає Януковича. Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна", - заявила Савченко.

Вона також зазначила, що виконувала свою роботу – захищала Україну.

"Не визнаю себе винною, не вбивала журналістів. Я не розумію, який стосунок російське слідство та суд мають до подій в Україні. Я військовослужбовець України і виконувала свою роботу. Як іноземці можуть вирішувати, як я маю захищати Батьківщину?" – сказала Савченко у суді, пише Полозов.

Інший адвокат Савченко Марк Фейгін переконаний, що у слідства немає жодних доказів причетності Савченко до загибелі журналістів  Корнелюка і Волошина.

Захист наполягає на зміні запобіжного заходу з утримання під вартою на грошову заставу.

"Слідство, як і передбачалося, в дупі. На кожен наш аргумент про докази, отримані захистом в Україні, безпорадне мекання ... Хочу наголосити, що нинішній суд до обіду відрізнявся небаченою щедрістю: і в частині клопотань захисту, та й в частині протокольної зйомки ", - написав Фейгін у Twitter.

Суд взяв перерву до 17 години, щоб оголосити рішення, повідомляє "Фонд відкритий діалог", що опікується справою Савченко.

Українська правда


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ