Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європейські ЗМІ скептично оцінили зустріч Порошенка і Путіна у Мінську

Європейські видання прокоментували зустріч Порошенка і Путіна у Мінську.

Французька газета Le Monde приділила увагу зустрічі президентів України Петра Порошенка та Росії Володимира Путіна у Мінську. "Чого можна очікувати від подібних розмов, коли російські танки здійснюють операції на українській території? Ситуація в Україні не лише спантеличує, але й є вибухонебезпечною. У світі не бракує важких криз, однак ця відбувається у серці Європи. На очільниках європейських держав та урядів лежить відповідальність за розв'язання конфлікту - із твердістю та єдністю, не даючи пошити себе у дурні росіянам Путіна", - пише Le Monde.

Польське видання Gazeta Wyborcza у матеріалі під назвою "Путін не хоче компромісу" також коментує зустріч президентів України та Росії у Мінську: "Теоретично розмова, яка тривала більше двох годин, мала би бути хорошим знаком. Після цього український президент анонсував консультації представників генеральних штабів армій України і Росії та прикордонних військ. Однак що з цього є продовженням тактики напускання туману Путіна, а що - його щирим бажанням? Сигнали з Мінська, на жаль, похмурі".
DW.DE

Німецька газета Die Welt відзначає брак інформації про деталі переговорів Порошенка й Путіна. "Наскільки Путін насправді підтримує план Порошенка, питання відкрите. Він сам не згадав його жодним словом. Що саме обговорювалося у Мінську за зачиненими дверима, можна лише здогадуватись. Однак атмосфера між Путіним та Порошенком мала би бути непростою.

Характерним є відео моменту привітання двох президентів. Вираз обличчя Порошенка моментально змінився із дружнього для привітання Ештон на закам'яніло серйозне, коли він побачив Путіна. Путін лукаво усміхнувся Порошенкові. Та вони все ж подали одне одному руки для привітання і приділили дуже багато часу на розмову. Чи принесе це результат, залежить у тому числі від того, що найближчими днями відбуватиметься на російсько-українському кордоні", - зазначає Die Welt.

Німецька газета Die Zeit пише про заморожені конфлікти на пострадянському просторі. "Володимир Путін додав до цього переліку (заморожених конфліктів. - Ред.) Крим. Східна Україна, у якій він веде щось на кшталт замінника громадянської війни, скоро може стати наступною, і, хто знає, що ще. Можливо, він тримає у полі зору балтійські країни, Молдову чи Сербію.

Москва колекціонує заморожені конфлікти, усі - арени можливої ескалації, які знаходиться на західному кордоні Росії. І хоч у неї не вистачило б сили "підігріти" всі ці конфлікти одночасно, однак уже саме їхнє існування, як і непередбачуваність путінської політики, відображають владний потенціал Кремля", - вважає Die Zeit.

Австрійська газета Die Presse висловлюється про дії Росії під час української кризи. "У випадку першого (напівпорожнього) гуманітарного вантажу було зрозуміло, що Москва, в першу чергу, має на меті власний піар, якщо треба, проти волі Києва. Однак плани найближчими днями відправити ще один конвой у зону бойових дій можна зрозуміти лише як афронт. Таким чином подається сигнал: тут ми можемо робити, що ми хочемо.

Не інакше відбувається і з начебто "помилково" відправленими до Східної України солдатами. Мовляв, бідолашні десантники не змогли зорієнтуватися. Бійців-добровольців усе сильніше притисняють з усіх боків, тож Москва надсилає військових регулярної армії на підкріплення. Російських загиблих, до речі, ховають потайки, а їхніх родичів змушують мовчати", - пише Die Presse.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ