Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВС визнав факт оточення сил АТО в Іловайську і пояснив, чому так сталося

Начальник департаменту організації діяльності міліції особливого призначення МВС Віктор Чалаван повідомив, що позиції сил АТО виявились в оперативному оточенні в Іловайську у зв‘язку з вторгненням з РФ до України великої кількості військової техніки.

Про це Чалаван повідомив у коментарі УНІАН.

На території Донецької і Луганської областей діють професійні військовослужбовці збройних сил Російської Федерації. Чому виникло оперативне оточення Іловайська? Бо доволі велика колону військової техніки Російської Федерації в неділю самовільно перетнула державний кордон з Україною, вторглася до України і направилася до Іловайська», - сказав він.

Чалаван уточнив, що «ця колона танків, бронеоб'єктів, систем залпового вогню «Град».

Як повідомляв УНІАН, бої сил АТО з терористами в Іловайську тривають з 18 серпня.

Сьогодні, 27 серпня, прес-секретар інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що силам антитерористичної операції в Іловайськ направлено допомогу, частину поранених евакуйовано.

Крім того, Лисенко відзначив, що «частину поранених евакуйовано, але у зв'язку з тим, що там зараз ведуться активні бойові дії, ми маємо інформацію, що є ще поранені, тому операції з евакуації поранених і направлення додаткових сил продовжуються».

За словами Лисенка, на сході України за минулу добу загинули 13 українських військовослужбовців і 36 дістали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ