Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відреставрований та модернізований БТР-60 передали Львівському батальйону

Відреставрований та модернізований БТР-60 передали Львівському батальйону територіальної оборони. Зокрема, 27 серпня його вже в бойовій готовності продемонстрували журналістам. Назвали його по-львівськи – «Лютим Зеником». Про це повідомив відділ по роботі з громадськістю Львівського обласного військового комісаріату.

Нагадаємо, що БТР подарував військовим Станіслав Коваленко. Він придбав бронетранспортер ще у 2003 році для власних потреб. Та, побачивши, що відбувається в державі в теперішній час, зрозумів, що Збройним Силам України він потрібніший. Тоді і вирішив подарувати його Львівському батальйону територіальної оборони, який виконує завдання у зоні АТО. Відтак, 1 серпня бронемашину доставили до ДП «Львівського бронетанкового ремонтного заводу», аби техніку підготували до виконання бойових завдань.

Ремонтники розповідають, що БТР притягнули на тягачі, проте броня на ньому хороша. Тому, взялися його вдосконалювати. Менш ніж за один місяць йому зробили капітальний ремонт, встановили радіостанцію та протикумулятивний захист (металева сітка наварена на корпус БТРа).  Окрім цього, умільці з бронетанкового заводу встановили на БТР елементи башти з танку Т-72 та обладнали її універсальним кріпленням для різноманітних видів крупнокаліберних кулеметів.

Усі ці роботи коштували понад 100 000 грн. Оплатили їх попередній власник бронемашини, ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод», один з народних обранців, працівники Львівської обласної прокуратури. Вони в один голос зазначають, що в теперішній час має об’єднатися уся країна. Зокрема, одні можуть подарувати техніку, інші – дати кошти на ремонт або ж допомогти в налагодженні технічного стану військових машин.

«Лютий Зеник» вже найближчим часом відправиться у зону АТО. Там військовослужбовці Львівського батальйону територіальної оборони виконуватимуть з ним поставленні завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ